TikTok, Rusya’da yeni video yüklemelerini ve canlı yayınları askıya aldı

TikTok, Rusya'da yeni video yüklemelerini ve canlı yayınları askıya aldı

TikTok, Pazar günü yaptığı açıklamada, şirketin Rusya’daki kullanıcıların canlı yayın yapmalarını ve platformuna yeni videolar yüklemelerini geçici olarak kısıtlayacağını duyurdu. İşte detaylar.

Şirket bu hamleyi hükümet hakkında “yanlış bilgi” yaymakla suçlanan bireyleri 15 yıla kadar hapisle tehdit eden “sahte haber” yasasına yanıt olarak yaptığını açıkladı. Şirket, “Rusya’daki video hizmetimize canlı akışı ve yeni içeriği askıya almaktan başka seçeneğimiz yok.” açıklamasını yaptı. TikTok, aynı zamanda kullanıcılarının güvenliğinin “en yüksek önceliği” olduğunu belirtti.

Şu an için Rusya’daki TikTok kullanıcıları birbirlerine ve diğer ülkelerdeki arkadaşlarına mesaj göndermeye devam edebilir. Şirket, “Güvenlik birinci önceliğimiz olacak şekilde hizmetlerimize tam olarak ne zaman devam edebileceğimizi belirlemek için Rusya’da gelişen koşulları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

TikTok, Rusya'da yeni video yüklemelerini ve canlı yayınları askıya aldı

Geçtiğimiz günlerde şirket bazı devlet kontrolündeki medya kuruluşlarından gelen videolara etiket eklemeye başlamıştı. Cuma günü şirket bu politika üzerinde geçen yıl çalışmaya başladığını, ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak sunumunu hızlandırmaya karar verdiğini belirtti. Şirlet kullanıcıları, önümüzdeki birkaç gün içinde etiketlerin görünmeye başladığını görmeyi bekleyebilirler. The Verge‘e yaptığı açıklamada TikTok, etiketleri en azından bazı Rus satış noktalarına uygulayacağını söyledi. Aynı gün TikTok yeni politikayı açıkladı. Rus Roskomnadzor kurumu platformu Rus medyasından içerik kaldırmakla suçladı. Rusya hem ekonomik hem de sosyal yaptırımlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Samsung şarj aleti kararı büyük tepki toplayacak: Bari sen yapmasaydın