Activision Blizzard ve Epic, Rusya’da oyun satışlarını duraklattı

Epic Games iş gücünün yüzde 16'sını işten çıkarıyor!

Activision Blizzard ve Epic Games, devam eden Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’da oyunlarının satışını askıya alan yayıncı listesine katıldı. İşte tüm detaylar.

Activision başkanı ve işletme müdürü Daniel Alegre, Cuma günü herkese açık olarak paylaştığı bir çalışan mektubunda, şirketin oyunlarını Rus tüketicilere satmayı durduracağını söyledi. Ayrıca, aynı müşterilere oyun içi mikro dönüşümler sunmayı geçici olarak durduracak. Activision’ın duyurusundan bir gün sonra Epic Games de, ülke içindeki işlemleri durdurduğunu söyledi. Şirket, “Epic, Ukrayna’nın işgaline tepki olarak oyunlarımızda Rusya ile ticareti durduruyoruz” dedi.

Activision Blizzard ve Epic, Rusya'da oyun satışlarını duraklattı

Epic’in kararının hem kendi oyunlarını hem de Fortnite’ta sunduğu oyun içi mikro işlemleri içerip içermediği belli değil. Dahası, özellikle ne Activision ne de Epic, ilgili duyurularında Belarus’tan bahsetmedi. Activision ve Epic, Rusya’ya satışları durdurarak Microsoft, Electronic Arts ve CD Projekt Red gibi şirketlere katıldı. Rusya da küçük bir pazar değil. Statista’nın 2021 tahminine göre, o yıl yaklaşık 2,7 milyar dolarlık endüstri geliri olan ülke, video oyunları için sekizinci en büyük pazardı. Rusya ve Ukrayna yaşanan herşeye rağmen hala bir sonuca varamadı. Bu da Rusya’nın hem ekonomik hem de psikolojik yaptırımlara maruz kalmasına sebep oluyor. Ülke şu anda hem ekonomik olarak hem de psikolojik olarak bazı yaptırımlarla karşı karşıya. İşin nereye varacağını kimse kestiremiyor.

Samsung şarj aleti kararı büyük tepki toplayacak: Bari sen yapmasaydın