Samsung şarj aleti kararı büyük tepki toplayacak: Bari sen yapmasaydın

Samsung çevreci bir hareketle gündemde

Samsung şarj aleti kararı ile birlikte büyük bir tepki toplayacak gibi görünüyor. İlk etapta sadece amiral gemileri için uygulanan politika önemli ölçüde genişliyor.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Samsung şarj aleti kararı ile büyük üzüntü yarattı. İlk etapta hatırlayacağınız üzere Galaxy S21 serisinden şarj aleti çıkarılmıştı. Hemen ardından diğer akıllı telefon modellerinde de benzer politikaların izleneceği söylendi. Böylece amiral gemisi modellerden şarj aleti çıkarıldı.

Apple 2020 yılında şarj aletini tamamen kutudan çıkarma kararı almıştı. Bu durum Samsung tarafından alay konusu haline geldi. Fakat ilerleyen süreçte Samsung benzer bir karar almak zorunda kaldı. Üstelik bunu sadece amiral gemisi modellerde değil tüm akıllı telefonlarda uygulayacağını söyledi.

Samsung şarj aleti kararı

Amiral gemisi modeller haricinde diğer alt segmentlerde de benzer bir politikanın izlenecek olması büyük bir endişe yaratıyor. Birçok kullanıcı şarj aletinin pahalı olmasından yakınıyor. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde mevcut pahalılık dolar kuru nedeniyle daha fazla artış gösteriyor. Orijinal bir şarj cihazı almak için neredeyse bir akıllı telefon fiyatında para ödemek gerekebiliyor.

Samsung şarj aleti kararı

Samsung genellikle Apple ile dalga geçtiği tüm konuları daha sonradan hayata geçiriyor. Giriş seviyesi akıllı telefon modellerinde de benzer bir politikanın izlenecek olması en büyük tepki kaynağı. Samsung tarafından kutulardan şarj aletlerinin çıkarma kararının verilmesi önümüzdeki günlerde şirketin lince uğramasına sebep olabilir.

Samsung Galaxy Awesome Unpacked lansman etkinliği hakkında bilgiler geldi

Samsung şarj aleti kararı Galaxy A13, A23 ve M33 gibi modelleri de kapsayacak. Böylece beklenenden daha fazla miktarda harcama yapılacak. En azından kullanıcıların büyük bir harcama yapması gerekecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.