Şarj girişi bulunmayan iPhone geliyor: Apple ısrarcı

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Şarj girişi bulunmayan iPhone cihazları yakında kullanıcılarla buluşacak. Apple, Avrupa Birliği tarafından ortaya atılan bazı önerilere uyumayacak gibi görünüyor.

Apple tarafından geliştirilmesi beklenen şarj girişi bulunmayan iPhone modelleri yakında kullanıcılarla buluşuyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak bilinen Apple yakında önemli bir karar vermek zorunda kalacak. Şirket yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği standartları ile boğuşacak.

Bu standartlara göre tüm modellerde USB-C portu olmak zorunda. Bütün ülkelerde kullanılabilmesi için tek bir standart belirleniyor. Fakat Apple iPhone 4 serisi ile birlikte bağlantı noktalarından vazgeçiyor. Şirketin lightning bağlantı noktasından vazgeçmesi bunun en önemli işaretlerinden bir tanesi oldu.

Şarj girişi bulunmayan iPhone ısrarı

ABD’li teknoloji devi iPhone 5 cihazından bu yana bütün akıllı telefonlarında lightning sistemini kullandı. Şarj ve veri aktarım hızı gibi konularda geri kalmaya başlayınca kullanıcıların tepkisi ortaya çıktı. Apple böyle bir tepki ile karşılaşmak istemiyordu.

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Neredeyse bütün akıllı telefonlarda çok sık bir şekilde kullanılan şarj portu kullanıcıların ihtiyacını karşılıyor. Fakat Apple bu konuda son derece ısrarcı. Şirket böyle bir bağlantı noktası kullanmak istemiyor. Avrupa Birliği teknolojik atıkların önüne geçebilmek için tablet ve akıllı telefon gibi modellerde ortak şarj girişi projesi geliştiriyor.

iPhone 14 kamerasıyla kuralları yeniden belirleyecek

Şarj girişi bulunmayan bu cihazlar ile birlikte Apple standartlara uymayacak. Fakat böyle bir durumda Avrupa Birliği ile karşı karşıya gelecek. Belki de Avrupa’ya özel bir sistem geliştirebilir. Bakalım Apple yeni akıllı telefon modellerinde nasıl bir sürpriz yapacak?