Mitsubishi Rusya’da üretimi durdurma kararı aldı

Mitsubishi Rusya'da üretimi

Mitsubishi Rusya’da üretimi durdurmak için son derece önemli kararlar aldı. Bu kararlar doğrultusunda faaliyetler süresiz olarak askıya alınmış oldu.

Dünyanın en büyük otomotiv devleri içerisinde yer alan Mitsubishi Rusya’da üretimi durdurma kararı aldı. Bildiğiniz üzere Rusya ve Ukrayna arasında devam eden gerginlik nedeniyle birçok şirket Rusya’daki faaliyetlerini durdurdu. Otomotiv sektöründe yer alan markaların önemli bir bölümü Rusya’nın yaptığı işgale karşı tepki göstermişti.

Bütün bu tepkiler sadece kısıtlı bir alanda kalmadı. Akıllı telefonlardan bilgisayarlara kadar neredeyse birçok üretici Rusya’ya ihracatı tamamen durdurdu. Şimdi ise Mitsubishi belirsiz bir süreliğine Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. Böylece Rusya defteri tamamen kapanmış oldu.

Mitsubishi Rusya’da üretimi kapattı

Konu ile ilgili ortaya çıkan son detaylara göre şirket, ihracat ve parça tedariği faaliyetlerini askıya aldı. Geçtiğimiz günlerde zaten motor üretimini bırakmıştı. Böylece Rusya’ya yaptırım uygulayan markalar arasında yer almıştı. Kuzey Kore’den daha fazla yaptırım ile karşı karşıya kalan Rusya krizin eşiğinde.

Mitsubishi Rusya'da üretimi

Rusya’da bir süredir üretim yapan Kaluga tesisi üretim faaliyetini durdurdu. Yani Mitsubishi neredeyse tamamen ülkeden çıkmış oldu. Her ne kadar yaşanan problemlerin nedeni olarak Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gösterilse bile Mitsubishi başka bir neden gösterdi. Asıl problemin lojistik zorluklar olduğu ifade edildi.

Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanabiliriz: Bilim insanları uyardı

Mitsubishi Rusya’da üretimi durdurma konusunda kendisinden emin. Henüz Rusya’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak ülkeyi terk eden şirketlerin varlıklarına el konuluyor. Mitsubishi için aynı kuralın geçerli olup olmayacağı ise henüz tam olarak bilinmiyor. Peki sizce Rusya ile ilgili daha başka ne tür yaptırımlar yapılabilir? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.