Acer, Rusya’daki faaliyetlerini durdurdu

acer

Acer, gelişmiş elektronik teknolojisinde uzmanlaşmış, Tayvanlı bir uluslararası donanım ve elektronik şirketi. Şirket, özellikle Nitro oyun serisi, Swift ultrabook serisi ve Aspire bütçe serisi için dizüstü bilgisayarları ile dünya çapında tanınıyor.

Yıllar içinde Acer, uygun fiyatlarla nispeten performanslı dizüstü bilgisayarlarıyla dizüstü bilgisayar alanında güçlü bir rakip olduğunu kanıtladı ve o zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Avustralya ve ayrıca Rusya gibi Asya’nın ötesindeki bölgelere küresel olarak genişledi. Ancak, markanın bölgedeki mevcut insani kriz nedeniyle kilit küresel pazarlarından birinde faaliyetlerini durdurduğu görülüyor.

Acer

Şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin durumu yavaşlamıyor gibi gözüktüğü için geçtiğimiz günlerde Twitter’da bir basın açıklaması yayınladı ve şirketin Rusya’daki ticari faaliyetlerini askıya alacağını bildirdi. Birkaç ülke ve bölge , Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’daki yabancı özel askeri operasyonlarını kınamak için Rusya’ya yaptırım uygulamaya karar verdiğinden, karar uluslararası ticaret yasaları ve düzenlemeleri göz önünde bulundurularak alındı .

Şirket yaptığı açıklamada, şirketin Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştaki gelişmeleri yakından takip ettiğini de belirtiyor. Şirket, savaştan etkilenen her bireye ve aileye yardım sağlamayı da içeren çalışanlarının güvenliğine öncelik verdiğini vurguluyor.

Açıklamayı sonuçlandırmak için firma, barışın bir an önce yeniden sağlanması yönündeki sıcak dileklerini iletmektedir. Marka ayrıca, çatışma bölgelerinde insani destek sağlamak için çeşitli uluslararası ajanslar ve STK’larla yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Xiaomi, elektrikli arabalar için yeni patent aldı