TikTok, RT ve Sputnik’i engelledi

TikTok, RT ve Sputnik'i engelledi

TikTok, Avrupa Birliği’ndeki iki Rus devlet medya kuruluşuna erişimi engellemedi. Daha önce Facebook’un da benzer bir hamle yaptığını görmüştük. İşte detaylar.

Bir TikTok sözcüsü, Sputnik ve RT artık AB içindeki kitlelere gönderi yapamayacak ifadelerini kullandu. Sayfalarına ve içeriğine artık bloktaki kullanıcılar tarafından erişilemeyecek. TikTok’un hamlesi, Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft’un sosyal medya platformlarında Rusya’ya rest çekmelerinin ardından geldi. Facebook Pazartesi günü yayınlara erişimi engellediğini söyledi. Twitter, Rus devlet medya hesaplarından gelen tüm tweet’leri etiketleyeceğini söyledi. Bu eylemler, AB yetkililerinden RT ve Sputnik’i yasaklama yönündeki daha geniş bir emrin ardından geldi.

TikTok, RT ve Sputnik'i engelledi

TikTok böylesi karışık bir dönemde bir de platformundaki videoların maksimum süre uzunluğunu da artırdı. Bundan sonra 10 dakika kadar olabilecek olan video uzunluğu süresi YouTube gibi platformlara rakip olmasını sağlayacak. Ancak yanlış bilginin ve manipülasyonun olduğu bir dönemde bu kararı vermek mantıklı mı bazı analistler tarafından tartışılıyor. Zira şu anda içeriklerin çok daha sıkı bir şekilde kontrolden geçmesi gerekiyor desek yanlış olmaz. Dolayısıyla oluşabilecek problemli videoların da sıkı bir kontrolden geçmesi gerekecek. Platform genelde kısa biçimli video formatı ile tanındığı için de gelen bu karar çoğu kişiyi şaşırttı. Şirket artık farklı yollar deniyor gibi görünüyor. Bu TİkTOk’un yararına mı olacak bekleyip göreceğiz.

Realme Book Prime ve Realme Buds Air 3, MWC 2022’de tanıtıldı