TikTok bir darbe de Fransa’dan aldı

TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

Uzun süredir farklı ülkelerde yasaklar ile karşılaşan TikTok şimdi de Fransa’da yasaklandı. İşte tüm detaylar.

Başka bir ülkenin TikTok uygulamasını devlet telefonlarından yasakladığını görmek artık şaşırtıcı değil. Bu kez de uygulamayı Fransa yasakladı. Le Monde, Fransız hükümetinin TikTok, Twitter, Netflix ve hatta Candy Crush gibi “eğlence amaçlı” uygulamaları kamu görevlilerinin cihazlarından yasakladığını bildirdi. Kamu hizmeti bakanı Stanislas Guerini’nin ofisine göre, uygulamalar hem çalışanlar hem de yönetim için verileri tehlikeye atabilecek siber güvenlik risklerini temsil ediyor.

TikTok bir darbe de Fransa'dan aldı

Hükümet, yasaklanan uygulamaların tam bir listesini sağlamadı. Ancak Guerini, gerekli iletişim adına bazı istisnalar olabileceğinden emin olduğunu söyledi. Yeni kurallar kişisel cihazları etkilemeyecek. Yasaklar, ABD federal hükümeti, düzinelerce eyalet, Kanada, Avrupa Komisyonu ve İngiltere’nin çalışanlarının cihazlarında TikTok’u yasaklamasının ardından geldi. Bu durumlarda gerekçe olcakça benzer: Yetkililer, Çin hükümetinin önemli kişiler hakkında veri toplayabileceğinden, propaganda yayabileceğinden ve ByteDance’i (TikTok’un ana şirketi) hassas bilgileri vermeye zorlayabileceğinden endişe ediyor.

Uygulama, Çin hükümeti ile işbirliği yapmayı defalarca reddetti. Dün bir Temsilciler Meclisi komitesi önünde ifade veren CEO Shou Chew, ByteDance’in “Çin’in bir temsilcisi olmadığını” belirtti. Ancak yetkililer hiçbir şekilde ikna olmuşa benzemiyor. Şirket daha fazla ülkede de yasaklarla karşılaşmak üzere olabilir. Ancak tüm engellere rağmen uygulama daha fazla kullanıcıya erişmee devam ediyor.

Tüm iPhone 15 modellerinde Dynamic Island standart olacak