TikTok engellendi: İşte merak edilen detaylar!

tiktok yıldızı siya kakkar

Dünyanın en tartışmalı sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen TikTok engellendi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Bir ara az daha ABD’ye satılacak olan TikTok engellendi. Bazı sosyal medya siteleri diğerlerine göre çok daha fazla ön planda olabiliyor. Facebook ile başlayan küresel sosyal medya şirketleri furyasına, çok genç sayılabilecek TikTok da katıldı. Ancak gün geçmiyor ki bir ülke daha burayı kapatmasın. Son olarak Pakistan’da da böyle bir engel ortaya çıktı. 210 milyondan fazla nüfusa sahip Güney Asya ülkesi Pakistan, TikTok erişimini kapattığını açıkladı.

TikTok Türkiye’de de kapatılabilir mi?

Sosyal medya yasası ile birlikte Türkiye’de de bazı değişimler yaşanacak gibi görünüyor. Özellikle de Twitter ve Facebook gibi platformların, hükümetin şartlarını kabul etmemesi ile birlikte işler daha da karıştı. Hatta çok açık bir şekilde bu kuralları kabul etmeyeceklerini açıkladılar. Bunun üzerinde hepsinin de kapatılma riski ortaya çıktı.

TikTok engellendi

Türkiye’yi bir kenara bırakıp Pakistan tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, videoların doğası ve toplum üstündeki etkisi hakkında endişe duyulduğu söylendi. Pakistan Telekomünikasyon Merci, TikTok platformunun talimatlara uymadığını ve bu nedenle de kapatıldığını söyledi. Böylece bir ülke daha TikTok’u kapatanlar kervanına katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan da bu platformu kapattığını söyledi. Her geçen gün bu sosyal medya sitesi daha çok zor durumda kalıyor. Sizce Türkiye’de de TikTok’un kapatılma ihtimali var mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.