TikTok piyasa değeri dudak uçuklatıyor: Twitter bile geride kaldı

tiktok

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan TikTok piyasa değeri bakımından korkunç bir seviyeye ulaştı. Peki bu uygulama kaç ülkede ve kaç dilde kullanılıyor?

İnsanların müzik ve çeşitli efektler eşliğinde videolar hazırlayıp paylaştığı TikTok platformu her geçen gün daha fazla büyüyor. Video ve canlı yayın konseptleri ile birlikte büyük kitlelere ulaştığını söyleyebiliriz. Onun bu başarısı elbette sadece bunlardan kaynaklanmıyor. Aynı zamanda sürekli olarak yeni efektler getirmesi platformu büyütüyor.

Twitter, Instagram ve Facebook gibi uzun zamandır hizmet veren sosyal medya şirketleri ne yazık ki bu uygulama karşısında çaresiz. Hatta Facebook kendi Instagram platformunda TikTok benzeri Reels uygulaması başlattı. Ancak o bile TikTok ile rekabet etmeye yetmedi.

TikTok piyasa değeri katlanarak büyüyor

Küresel çapta bakıldığında 2021 yılı itibariyle bu uygulamanın toplam 2 milyar kişi tarafından indirildiği söyleniyor. Bu rakam Facebook ile yarışabilecek güçte. Ayrıca 155 ülkede kullanıldığı ve 75 farklı dilde hizmet verdiği biliniyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise 700 milyon civarında.

TikTok piyasa değeri

Sadece fenomenler değil siyasetçiler bile bu platformu kullanıyor. Hatta Türkiye’den de bazı siyasetçilerin TikTok ile gençlere ulaşmaya çalıştığı görülüyor. Bu uygulamanın sahibi olan Çinli ByteDance isimli şirket her geçen gün değerini katlıyor. 2021 yılında firmanın değeri 250 milyar doların üzerine kadar yükseldi.

TikTok kullanan çocuk kendisini yaktı: Küçük çocuk 3 defa ameliyat geçirdi

Kimsenin beklemediği derecede büyüyen bu uygulama ciddi yatırımlar almaya devam ediyor. Şu anki seviyesi ile Coca-Cola gibi şirketleri bile geride bıraktığını söyleyebiliriz. Peki siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.