TikTok 2019 hasılatı rekor kırdı

TikTok 2019 hasılatı yeni

Dünyanın en hızlı yükselen sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak bilinen TikTok 2019 hasılatı ile ilgili raporlarını açıkladı. Gelen bilgilerde, şirketin çok ciddi bir gelir elde ettiği ortaya çıktı. İşte haberimizin detayları.

Piyasa araştırma ve analiz firması Apptopia tarafından yayınlanan veriler dikkate alınırsa TikTok’un hasılatının, son çeyreğe göre geçen yıl ile kıyaslandığında yaklaşık olarak %310 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. 2019’un üçüncü çeyreğinde 20 milyon dolar olan hasılat, bir sonraki çeyrekte 50 milyon dolar seviyesine çıktı.

TikTok 2019 hasılatı dudak uçuklattı

Bir başka analiz şirketine göre; Apple Store ve Google Play’deki TikTok uygulama içi harcamaları dördüncü çeyrekte brüt 87 milyon dolar, net 62 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

TikTok 2019 hasılatı

Yapılan araştırmalarda; 2010’lu yılların en çok indirilen mobil uygulamaları listesinde ilk üçte Facebook, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi şirketler yer alıyor. Çinli sosyal medya devi olan ve herkes tarafından çok beğenilen TikTok ise 7. sırada kendisine yer bulabildi. Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya platformları ise ön sırada bulunuyor.

Her ne kadar yüksek miktarlarda gelir elde edilse bile, TikTok platformunun hiç şüphesiz en büyük sorunu şeffaflık ile ilgili. Çin ile çok yakın temasları olduğunu düşünülen bazı devletler, bu platforma ceza kesmeye çalışıyor. Sizce TikTok Tüm bu engellemelere rağmen hızlı yükselişini sürdürmeye devam edebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

TikTok DeepFake uygulaması yapıyor