Samsung Display, Google’a ince cam sağlayacak

Samsung Display, Google'a ince cam sağlayacak

ETNews’in haberine göre Samsung Display, diğer akıllı telefon üreticilerine Ultra İnce Cam (UTG) satma kararı aldı. Şimdiye kadar şirket UTG’yi geride tuttu, ancak Samsung’un politikası değişmiş görünüyor.

Google’ın söylentilere göre katlanabilir telefonu, Samsung’un ultra ince cam (UTG) özelliğine sahip ilk teklifleri arasında olabilir. ETNews’e göre, Samsung Display yakında Samsung ailesinin dışındaki şirketlerden UTG siparişlerini kabul edecek. Görünüşe göre, teknolojiyi düşünen şirketlerden biri de Google. Google’ın Pixel katlanabilir teknolojisini çevreleyen ince ayrıntılar bir sır olarak kalırken, rapor, her ikisi de Samsung Display tarafından sağlanan katlanabilir bir OLED panel ve UTG kullanacağını öne sürüyor. Bu kombinasyon, Google katlanabilir’e Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip serisine benzer bir his verebilir. UTG, geleneksel camdan daha kırılgan olmasına rağmen, plastik ekranlardan biraz daha fazla dayanıklılık sağlar.

Samsung Display, Google'a ince cam sağlayacak

Şu anda Samsung Display, UTG’nin tek tedarikçisi konumunda. Raporda Google, katlanabilir Pixel’in UTG ve Samsung’un esnek bir AMOLED panelini kullanacağını öne sürüyor. Daha önceki bir söylenti, Galaxy Fold3 gibi, muhtemelen son zamanlarda tanıtılan aynı teknolojiyi kullanan, kaybolan bir ekran altı kamerasına sahip olacağını iddia etti. Plan, Samsung Display’in bu yılın ikinci yarısında UTG tedarikine erişimi açması, ancak Google, gemiye buna ilk atlayan olmayabilir. Söylentiye göre diğer Xiaomi ve Huawei gibi diğer şirketler de UTG’ye ilgi gösterdiler. Bu, Samsung Display’in Super AMOLED panellerinin izlediği yola benzer bir yol. Başlangıçta Samsung cihazlarına özel olan bu paneller artık diğer markalarda da mevcut ve aslında oldukça yaygın.

LG sektörden çekildi, telefonları olanlar ne yapacak?