TikTok kripto paralara savaş açtı: Çin ile aynı kararları alıyor

tiktok

TikTok kripto paralara karşı tutumunu net bir şekilde ortaya koydu. Yaşanan bir gelişme kripto paralar için üzücü olarak değerlendirildi. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan TikTok son derece önemli bir karara imza attı. Buna göre kripto paralar artık tamamen bu platformdan çıkarılacak. Markalı İçerik Politikasında değişikliğe giden şirket bu konuda bazı önlemler aldı.

Çin tarafından sürekli baskıya uğrayan Bitcoin bu defa kısa video uygulaması olan TikTok ile mücadele etmek zorunda kalacak. Normal şartlarda fenomenler kendi platformlarında istedikleri reklamlara yer verebiliyor. Fakat yeni alınan bir karar ile birlikte kripto paralara engel getirildi. Böylece videolarda tanıtım amaçlı kripto paralar bulunmayacak.

TikTok kripto paralara engel getirdi

TikTok tarafından alınan bu karar sadece kripto paralar özelinde değil. Son detaylara göre sadece kripto paralar değil aynı şekilde döviz yatırım hizmetleri ve ticaret platformları bu yasakların içerisinde yer alacak. Böylece finansal hizmetler uygulamadan tamamen çıkarılıyor.

TikTok kripto paralara

Özellikle son dönemlerde finansal hizmetler alanında büyük dolandırıcılık faaliyetleri yaşanıyor. Kripto para borsaları ise milyonlarca dolarlık zarara neden oluyor. Ancak Çin hükümetinin kripto paralar ile aldığı kararların burada daha etkili olduğu tahmin ediliyor. Peki TikTok bu yasağa uymayanlara nasıl karşılık verecek?

Tiktok, iş başvuruları özelliğini test etmeye başladı

Ortaya çıkan son detaylara göre bu yasağa uymayanlar kendi hesaplarından video yükleme yorum yapma veya profilini düzenleme gibi özellikleri kısa süreliğine kaybedecek. Yaklaşık olarak 48 saat boyunca hesap askıya alınmış olacak. Peki siz TikTok tarafından verilen bu karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.