Tiktok, iş başvuruları özelliğini test etmeye başladı

Tiktok, iş başvuruları özelliğini test etmeye başladı

Daha önce Tiktok’un işe başvuru bölümü açacağı söylentileri çıkmıştı. Raorlar bugün doğrulandı. TikTok işe alım alanında genişliyor.

Şirket, bugün itibarıyla ABD’deki kişilerin platforma yükledikleri videoları #TikTokResume hashtag’i ile etiketleyerek giriş ve üst düzey pozisyonlara başvurmalarını sağlayan bir pilot program başlattı. TikTok’un özel özgeçmiş web sitesini ziyaret ederek, pilot uygulamaya katılan yaklaşık üç düzine şirketin yanı sıra işe aldıkları işlerin bir listesini görebilirsiniz. Uygulamaya katılan  dikkate değer markalardan bazıları arasında Shopify, Target ve Detroit Pistons yer alıyor.

Tiktok, iş başvuruları özelliğini test etmeye başladı

Başvuru sahiplerinin, platformda yayınlanan ilk iş grubuna başvurmak için 31 Temmuz’a kadar süreleri var .Bu şekilde genişleyen şirket, “Platformun işe alım kanalı olarak faydasını artırarak insanların TikTok deneyimine daha fazla değer katma fırsatı olduğuna inandığını” söylüyor. TikTok’un kullanıcılarını video özgeçmişlerini yüklemeye zorlaması garip görünse de, platformun hiçbir zaman sadece viral dans videolarından ibaret olmadığını vurgulamanın bir yolu olabilir. Koronavirüsle birlikte iş bulmak ve çalışmak ayrıca dert haline geldi. Özellikle Z kuşağı bu durumdan en çok çeken jenerasyon oldu. Genç nüfus, pandemi sonrasında belirsiz iş beklentileriyle karşı karşıya kaldı. Tiktok kullanıcılarının çoğunluğunun genç olduğu göz önüne alınırsa yeni iş uygulaması oldukça yerinde bir hamle gibi görünüyor. Özelliğin ülkemize ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Aşk 101 ikinci sezon çıkış tarihi belli oldu: Heyecan yine dorukta (Video)