MicroStrategy borçlanarak Bitcoin aldı: Yüksek riskli hareketler

Kripto para piyasaları rokete Bitcoin

Devasa şirketler içerisinde yer alan MicroStrategy borçlanarak Bitcoin varlıklarına ekleme yaptı. Bu, yüksek riskli bir hareket olarak değerlendirildi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para varlığı bulunuyor. Ayrıca devasa şirketlerin bile kripto paralara yatırım yaptığı biliniyor. Bunlar içerisinde özellikle MicroStrategy ön plana çıkıyor. Onun hemen ardından PayPal yine ciddi kripto para yatırımlarına sahip. Tesla gibi markaların bile yüksek miktarda Bitcoin aldığı biliniyor.

Bunlardan hiçbirisi MicroStrategy kadar ön plana çıkmadı. Şirketin özellikle son dönemlerde çok fazla Bitcoin gibi kripto paralar aldığı ifade ediliyor. Yapılan yeni bir hamle Bitcoin gibi kripto paralara verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

MicroStrategy borçlanarak Bitcoin alması büyük tepki yarattı

Aldığı Bitcoin gibi kripto paralar ile birlikte iyi bir gelir elde eden şirket, yaşanan son düşüşlerle 284,5 milyon dolarlık kayıp yaşadı. Bu durum dünyanın en hızlı yükselen kripto para şirketlerinden birisi haline gelmesine neden oldu.

MicroStrategy borçlanarak Bitcoin

Sahip oldukları varlıkların önemli bir bölümünü Bitcoin gibi kripto paralara çevirmeye çalışan bu şirket tahmin edilenden çok daha hızlı büyüyor. Şu anda bile yaklaşık olarak 1 milyar dolar değerinde dönüştürülebilir tahvil aldı.

Bitcoin o ülkede resmi para birimi oluyor

Yapılan son hamle ise çok daha kritik. MicroStrategy, 400 milyon dolar borç alarak Bitcoin satın aldı. Bugüne kadar hiçkimse bu kadar ileriye gitmedi. Kripto paralara güven duyan firmalar bile böylesine cesur davranamıyor. Peki sizce MicroStrategy doğru olanı mı yaptı?