TikTok Music global bir çıkışa hazırlanıyor

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

ABD’den sonra farklı ülkelerde de TikTok Music uygulamasının isim hakları alındı. Görünüşe bakılırsa platform için global bir çıkış planlanıyor.

Şu aralar TikTok adını çok sık duyuyoruz. TikTok’un kısa videolarla yakaladığı büyük başarı, son dönemde tüm sosyal medya ve video paylaşım dünyasının çehresini değiştiriyor. Bildiğiniz gibi şu sıralar Meta ve Google gibi şirketler, bu başarıyı taklit edebilmek için kendi platformlarını da TikTok’a benzetmeye çalışıyor.

Sahibi olduğu TikTok’un yakaladığı bu başarı sayesinde eli güçlenen Çin merkezli ByteDance şirketi, farklı alanlara da yönelmek için ilk adımları atıyor. Hatırlayacak olursanız daha birkaç gün önce ByteDance’in ABD’de TikTok Music ismi için patent aldığı ortaya çıkmıştı. ByteDance’in bu hamlesi, şirketin çok yakında Spotify ve Apple Music gibi müzik dinleme platformlara rakip olacak bir platform kurduğu yönündeki iddiaları doğrulamıştı.

TikTok Music

Bugün çıkan yeni bilgilerle birlikte TikTok Music’in ayak sesleri iyiden iyiye belirgin bir hal alırken, ByteDance’in bu alana oldukça iddialı gireceğini de gösterdi. Çünkü müzik uygulaması için düşünülen bu isim için ABD’den sonra dünyanın dört bir yanından farklı ülkelerde de isim hakları alındı. Bu da ByteDance’in yeni platformu için global bir çıkışa hazırlandığını gösterdi. Çünkü isim haklarının alındığı ülkeler arasında Birleşik Krallık, Singapur, Yeni Zelanda, Meksika, Malezya ve Kosta Rika gibi dünyanın farklı köşelerine yayılmış ülkeler bulunuyor.

Bildiğiniz gibi TikTok, müzik dünyası için de önemli bir platform haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl TikTok’da trend olan 175 şarkı, dünyada en çok dinlenen şarkıların listelendiği Bilboard 100 listesine girerek TikTok’un şarkıları popüler hale getirme konusundaki gücünü sergilemişti. TikTok’ta dikkat çeken şarkılar, daha sonra YouTube, Spotify, Apple Music gibi platformlarda da popüler oluyor. Ancak ByteDance kendi müzik platformunu kurarsa kullanıcılarını TikTok videolarındaki şarkı bağlantısından doğrudan TikTok Music’e yönlendirerek rakiplerine karşı büyük bir avantaj yakalayabilir.

OnePlus 10T resmen tanıtıldı