TikTok gözünü Facebook’a dikti! İndirme rakamları fırladı!

TikTok

Gençlerin gözde platformu TikTok, indirme rakamlarını açıkladı. İçerik üretme platformu gözünü Facebook’a dikmiş durumda.

Eğlence platformları son zamanlarda koronavirüs yüzünden evde bireysel karantina uygulayan insanlar sayesinde gözle görünür bir artış yaşadı. TikTok da bu artıştan nasibini aldı. İçerik oluşturma platformunun açıklanan son rakamlara göre dünya çapında 2 milyar indirme rakamını geride bıraktığı ortaya çıktı.

1.5 milyar indirmede takılıp kalan platform bu 5 ay içerisinde 500 milyon kişi tarafından indirilerek rekora imza atmayı başardı. Sensor Tower Store Intelligence’ın raporuna göre, TikTok’un yalnızca 2020 yılının ilk çeyreğinde 315 Milyondan fazla kez indirildiği açıkça görünüyor. Bu veriler App Store ve Google Play Store‘daki birleşik indirmeleri içeriyor. Ancak Android tarafında üçüncü taraf mağaza yüklemeleri henüz bu rakama dahil edilmiş değil.

TikTok‘un en çok 611 milyon ile Hindistan‘da ikinci olarak ise 196.6 milyon ile Çin‘de indirildiği raporda yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri ise 165 milyon indirme ile 3. sırada yer alıyor.

TikTok

Çinli kullanıcılar uygulama harcamalarında 331 milyon dolar harcamış. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar 86.5 milyon dolar ve İngiltere’deki kullanıcılar ise 9 milyon dolar harcama gerçekleştirmiş.

FaceTime Apple’a pahalıya patladı! Apple tazminat ödeyecek!

TikTok’un bu yükselişi YouTube ve Facebook‘u korkutacak gibi görünüyor. Eğlence amaçlı platformların yükselişi hiç bir zaman bu kadar hızlı olmamıştı. Vine‘ın yükselişi bile bu denli hızlı değilidi. YouTube’un içerik üreticileri için sunduğu ayrıcalıklara rekabetten dolayı yenilerini eklemesi bekleniyor. Aksi durumda YouTuberlar da TikTok‘a kayacak gibi görünüyor.

Apple‘ın bile TikTok’ta hesap açtığını düşünürsek, bu platformun önümüzdeki yıllarda da popülerliğini koruyup yükselmeye devam edeceğini söyleyebiliriz.