Instagram ve TikTok savaşında önemli bir itiraf geldi:

Instagram video indirme nasıl yapılır

Kıyasıya devam eden Instagram ve TikTok savaşında büyük bir itiraf geldi. Kimse böyle bir itirafı açıkçası erken vakitte beklemiyordu.

Kimin galip geleceği konusunda belirsizlik yaşanan Instagram ve TikTok savaşında, uzun bir süreyi geride bıraktık. Her ne kadar Instagram platformu önemli başarılara imza atsa bile bu onlar için pek yeterli değil gibi görünüyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri, konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Hatırlayacağınız üzere Reels isimli TikTok benzeri bir sistem geliştirilmişti ve bu Mosseri’nin fikriydi.

Instagram uygulaması TikTok ile yarışabilmek için önemli bir adım atmıştı. Reels isimli uygulama sayesinde TikTok platformunun geride bırakılacağı düşünülüyordu. Fakat işler pek planlandığı gibi gitmedi.

Instagram geride olduğunu düşünüyor

Facebook tarafından geliştirilen Instagram uygulaması kullanıcıların beklentilerini sağlayabilmek için yeni efekt ve filtreler geliştirmeye çalışıyor. Bildiğiniz üzere TikTok bu konuda oldukça geniş bir mutfağa sahip.

Instagram ve TikTok
Instagram neredeyse her ay farklı biris özellik deniyor. Bu özelliklerden hangisi daha çok tercih edilirse onu ön plana çıkarıyor. Mesela IGTV bunun en güzel örneklerinden bir tanesiydi. Bu özelliği kullananlar memnun kaldı ve Instagram kendi takipçi kitlesini koruyabildi. Ardından yeni efekt ve filtreler geliştirildi.

Tüm bunlara bakıldığında Instagram platformunun şu anda lider olması bekleniyordu. Fakat işler hiç istendiği gibi olmadı. Instagram CEO’su tarafından ifade edildiğine göre henüz TikTok gücüne ulaşılmış değil. Fakat yine CEO tarafından ifade edildiğine göre bunu sağlamak pek zor olmayacak.

Instagram ilerleyen dönemlerde sosyal medyada bomba etkisi yaratabilecek içerikler üzerinde çalışacak. Mosseri, TikTok platformunun kendilerinden önde olduğunu söylese bile yine de savaşmaya devam edilecek. Peki siz Instagram ile TikTok arasında devam eden mücadelede hangi taraftasınız? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.