TikTok Avrupa veri merkezi açılıyor!

TikTok Avrupa veri merkezi

Dünya genelinde tartışmaların odağında yer alan TikTok, Avrupa veri merkezi açıyor. Bunun özellikle de ABD için yapıldığı söyleniyor.

ABD ve Çin arasında devam eden ekonomik savaşlar nedeniyle birçok şirket zarar görüyor ve TikTok Avrupa veri merkezi bunu önlemek için kuruluyor. Sadece teknoloji değil aynı zamanda gıda ve çeşitli sanayi ürünlerinde de ciddi zararların oluştuğu biliniyor. Bu savaşın sosyal medya tarafında ise TikTok var. ABD Başkanı Donald Trump, bu sosyal medya platformu ile özel uğraşıyor.

TikTok yeni hamleler deneyecek

Şimdilerde bu sosyal medya devinin Microsoft şirketine satış işlemleri konuşuluyor. Ayrıca Apple firması da satın almak için elini ovuşturanlar arasında yer alıyor. Ancak TikTok şirketi yeni hamleler ile birlikte, satış işlemini engellemeye çalışacak. Böylece kendi içlerinde sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklar.

TikTok Avrupa veri merkezi

TikTok Avrupa’daki ilk veri merkezini; İrlanda’da 420 milyon Euro gibi bir yatırımla kuracak. Bu son derece önemli bir yatırım olacak. Şirketin kuracağı veri merkezinin 2022’nin başlarında hizmete başlaması bekleniyor. TikTok’un global CSO’su Roland Clouter tarafından yazılan bir blog gönderisinde; tüm bunların çok ciddi bir iş talebi oluşturacağı da vurgulandı.

Avrupa’daki ülkelerinin TikTok’ta daha hızlı indirme ve yükleme sürelerine sahip olması yine bu sunucular tarafından sağlanabilir. Özellikle de verilerin Avrupa’da yer alması en büyük avantaj olarak görülüyor. Sizce TikTok platformu bu hamlelerle birlikte yakasını kurtarabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.