TikTok Şimdi de Grup Chat Özelliği Sunmaya Başladı

TikTok

TikTok şimdi de gözünü mesajlaşma uygulamalarına dikti. Her geçen gün daha popüler hale gelen uygulamada artık grup chat özelliği de bulunuyor.

Kısa süreli videolarının gördüğü büyük ilgi sayesinde kısa sürede en popüler uygulamalardan biri haline gelen TikTok, özellikle gençler arasında her geçen gün daha popüler hale geliyor. Bu özelliğiyle Instagram ve YouTube gibi devleri bile kıskandıran TikTok, video paylaşım alanında zirveye oynamakla yetinmiyor. Uygulamanın arkasındaki şirket olan ByteDance, şimdi de gözünü mesajlaşma uygulamalarına dikti. Çünkü bu hafta uygulamaya grup chat özelliği de eklendi.

TikTok kullanıcılarının bundan sonra arkadaşlarıyla sohbet etmek için başka bir uygulamaya geçiş yapmasına gerek kalmayacak. Doğrudan uygulamanın içinde gruplar oluşturularak sohbetler buradan gerçekleştirilebilecek. Öte yandan bu gruplar birlikte içerik de paylaşabilecek. Gruplardaki maksimum kullanıcı sayısı ise 32 olacak. Diğer yandan grup chat özelliği sadece 15 yaşın üzerinde kullanıcılara sunulacak.

tiktok 2

Eğer bu grup chat özelliği popüler hale gelirse, WhatsApp gibi benzer uygulamalara ciddi şekilde zarar verebilir. Çünkü bu uygulama halihazırda gençler arasında favori konumda yer alıyor. Bu yüzden rakiplerine karşı önemli bir avantaja sahip.

Öte yandan bu değişiklik ByteDance’in uygulamayı bugünkü video paylaşım platformu halinin ötesine taşıyıp, daha çok bir sosyal ağa dönüştürmek istediğini gösteriyor. Şirketin son dönemdeki diğer hamleleri de bu değişimi gözler önüne seriyor.

Arcane 2. Sezon Bölümleri İnternete Sızdırıldı