TikTok Facebook reklamverenlerini gözüne kestirdi

Facebook ve TikTok

Çin merkezi bir sosyal medya platformu olan TikTok Facebook reklam verenlerini istiyor gibi görünüyor. Şirket şu anda Facebook ile büyük bir rekabet içerisinde. İşte haberimizin detayları.

Hatırlayacağınız üzere Facebook kuruluşu TikTok platformunu satın almak istemişti ancak TikTok bunu kabul etmedi ve Çin merkezli bytedance ile anlaştı. 6 ay boyunca uğraşmasına rağmen bir türlü bu platformu kendi bünyesine katamayan Facebook, şimdilerde platformu adeta yok etmeye çalışıyor.

TikTok Facebook reklamverenlerini yanına çekecek

Facebook şirketinin en büyük gelirlerinin bir tanesini de hiç şüphesiz reklamlar oluşturuyor. Kuruluş her yıl reklamlardan milyar dolarlık gelir elde edebiliyor. Ancak yakın bir zamanda ikili arasındaki reklam rekabeti kızışacak gibi görünüyor.

TikTok Facebook reklamverenlerini

Adweek’e göre TikTok, “Facebook influencer reklamları” ve “Facebook reklam ağı” dahil olmak üzere reklam verenleri sıkı bir şekilde takip ediyor. TikTok platformu yaklaşık olarak bir milyar indirilme sayısına ulaştığı için şu anda ABD içerisinde bile oyun dışında en fazla indirilen uygulama olarak kabul ediliyor. Bu nedenle çok büyük bir ekosisteme sahip olduğunu söylemek mümkün.

Facebook ve TikTok arasındaki rekabetin ilerleyen dönemlerde çok daha sert bir şekilde devam edeceğini söylemek mümkün. Ancak her iki şirket bu rekabette pes eden taraf olmak istemiyor. Sizce TikTok platformu, Facebook reklam verenlerini kendi tarafına çekebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Instagram TikTok’un video düzenleme özelliğini alabilir