Honor tekrardan Google servislerine kavuşabilir

Honor

Huawei ilginç bir planı devreye sokmaya hazırlanıyor. Eğer herşey yolunda giderse Honor Google servislerine geri kavuşacak.

Bilindiği üzere güncel Huawei modellerinde Google servisleri bulunmuyor. Bu durumun Huawei için büyük bir dezavantaj olduğu söylenebilir. Fakat bu olumsuz tablo sadece Huawei’yi etkilemiyor. Huawie’nin yan markalarından biri olan Honor’un da bu ambargodan fazlasıyla zarar gördüğünü söyleyebiliriz.

Fakat Huawei Honor’un bu durumdan kurtulması için yeni bir yol bulmuş olabilir. Çin kaynaklı bazı haberlere göre Huawei, Honor’u elden çıkarmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda Honor’ın Huawei’ye uygulanan ambargoların dışında kalacağı tahmin ediliyor.

Peki bu formül gerçekten işe yarayacak mı? Açık konuşmak gerekirse Huawei hali hazırda maddi bir sıkıntı yaşamıyor. En azından dışarıya yansıyan tablo bu şekilde.

Huawei Honor için geri sayıma geçti

honor

Eğer Huawei ciddi bir şekilde Honor’u satarsa yan kuruluşunu mevcut ambargo şartlarından da kurtarmış olacak. Elbette ABD hükümetinin Honor’ın Huawei ile olan bağlantısını devam ettirdiğini ispatlaması ve ambargoyu devam ettirmesi de olası.

Böyle bir durum söz konusu olduğunda Huawei’nin Honor’ı elden çıkarmasının da bir mantığı olmayacaktır.

Bu plan ilk bakıldığında kulağa mantıklı gibi geliyor. Honor’ın Huawei ile bağlarını koparması Google servislerinin geri gelmesinin önünü açabilir. Elbette bu konuları konuşmak için şimdilik erken. Biraz daha beklememiz gerekecek. Zira konu hakkında resmi bir açıklama da bulunmuyor.

Microsoft ev ofis çalışma sistemini çok sevdi