ABD TikTok gerilimi nereye doğru gidiyor

tiktok hisseleri microsoft

Dünyanın teknoloji merkezi olarak adlandırılan ABD, TikTok gerilimi ile birlikte kafalarda soru işaretleri yaratıyordu. Ancak işler değişmeye başladı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Huawei gibi şirketleri engellemesine rağmen ABD, TikTok gerilimi noktasında biraz daha sağlam adımlar atmaya gayret ediyor. Özellikle de bu gerilimde çok büyük payı olan veri gizliliği, acaba ABD tarafından o kadar da önemsenmiyor mu?

İşin aslına bakarsanız hem Donald Trump hem de Joe Biden için Çin, büyük bir tehlike. Aynı zamanda engellenmesi gereken bir rakip. Bütün bu koşullar birleşince ortaya ABD’nin nefreti çıkıyor.

ABD TikTok konusunda kararsız kaldı

Apple tarafından geliştirilen akıllı telefonlar ABD için oldukça yeterli. Ancak TikTok platformu, herkesin dahil olmak istediği bir eğlence dünyası yarattı. Bu dünyada, neredeyse herşeyi yapma özgürlüğünüz var. TikTok, işte tam olarak bunu sağladığı için çok seviliyor.

ABD TikTok gerilimi

Facebook tarafından Reels tarzında bazı denemeler yapıldı. Ancak hangi şirket yaparsa yapsın hiçbirisi TikTok kadar başarılı olamadı. İşte tam da bu nedenle vazgeçilmez konuma yükseldi diyebiliriz. Firma elbette bunu tek başına yapmadı. Milyarlık kullanıcı seviyesi onu buralara kadar taşıdı.

ABD, bu uygulamanın veri ihlali yaptığını söylüyor. Ancak durumu inkar etseler bile karşı taraf çok ısrarcı. TikTok, bu tür suçlamalara maruz kalmamak için ABD merkezli bir şirketle ortaklık kurma teklifinde bile bulundu. Şimdilik bu teklif askıya alınsa bile yine de platforma zaman kazandırdı.

Normal şartlarda 12 Kasım günü TikTok için verilen süre doluyordu. Ancak şu anda 15 gün daha ek olarak verildi. Buna göre 27 Kasım son gün oldu. Bakalım TikTok bu süre içerisinde nasıl bir karar alacak?