Hindistan sosyal medya yasası kafaları karıştırdı

Hindistan sosyal medya yasası

Hindistan’da bu ayın sonunda yasalaşması beklenen Hindistan sosyal medya yasası, Facebook, YouTube, Twitter ve TikTok gibi şirketlere yük getiriyor. karar sonrasında kafalarda büyük soru işaretleri oluştu.

Bu yeni yasaya göre, her internet şirketinin Hindistan’da ofisinin bulunması zorunlu hale gelecek. Birçok devlet, interneti ve sosyal medya platformlarını kontrol altına almaya çalışıyor. Ayrıca platform kullanıcılarının verilerine erişmek için arka kapıdan giriş izni de talep ediyorlar. Sosyal medya platformları hükümetlerle uyum içinde çalışmak konusunda zaman zaman sorun yaşıyor.

Hindistan sosyal medya yasası veri ihlali yaratabilir

Kısa bir süre içerisinde yasalaşması beklenen yeni bir tasarıyla birlikte, 400 milyon sosyal medya kullanıcısının kişisel verileri denetim altına alınabilecek. Bu durum birçok kişinin veri ihlaline neden olabilir.

Hindistan sosyal medya yasası gecerli

Ülkede ay sonunda yasalaşması beklenen yeni bir tasarı ile, 400 milyon sosyal medya kullanıcısının kişisel verileri hükümetin denetiminde olacak. Facebook, YouTube, Twitter ve TikTok gibi şirketler, hükümetin talep etmesi durumunda, herhangi bir arama emrine gerek olmaksızın kullanıcı verilerini ilgili makamlara iletebilecek. Dünyanın en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Hindistan’da 500 milyon kişi internet kullanıyor.

Hükümet bu tasarıyı Aralık 2018’de kamuoyuyla paylaşmış ve nasıl bir tepki geleceğini beklemişti. Facebook, Amazon ve Google gibi şirketlerin de üyesi olduğu Hindistan İnternet ve Mobil Birliği, yeni yasayla birlikte gündeme gelecek olan yükümlülüklerin “Anayasa Mahkemesi tarafından belirlenen gizlilik hakkının ihlali olacağını” ifade etti.

Apple Corona virüsü yüzünden zora düşebilir