Mi Band 5 görüntülendi! İşte tasarımı!

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi’nin yeni akıllı bilekliği Mi Band 5 ilk defa görüntülendi. Yeni bileklik Band 4 gibi oval ve delikli bir tasarıma sahip.

Xiaomi akıllı bileklik denildiği zaman akla gelen ilk firmalardan bir tanesi. Şirket şu sıralar çok sayıda etkinlik yapıyor. Mi Band 5 bu etkinliklerin herhangi bir tanesinde tanıtılabilirdi. Ancak şu ana kadar beklesek de yeni akıllı bileklik tanıtılmadı.

Her şeye rağmen elimizde Xiaomi Mi Band 5’e ait olduğu iddia edilen bir görüntü var. Aşağıda yer alan görüntüden de anlaşılacağı üzere akıllı bilekliğin ekranı önceki versiyona göre daha büyük. Band 4, 0.9 inçlik Amoled ekran ile geliyordu ve ekran çözünürlüğü 120 x 240 pikseldi. Mi Band 5, 1,2 inç büyüklüğünde Amoled ekran ile gelecek. Bilekliğin ekran çözünürlüğü şu an için bilinmiyor.  Ekran büyüdü ancak akıllı bilekliğin daha hafif olması bekleniyor.  Ekranın artırılmış kontrast sayesinde güneş ışığında daha net bir görüntü vermesi bekleniyor.

Mi Band 5

Bileklik Çin dışında NFC kullanacak ilk Band modeli. Yeni akıllı bileklikte NFC özelliğinin bulunması Google Pay ve diğer ödeme hizmetlerini destekleyeceği anlamına geliyor. NFC özelliği sayesinde bilekliği akbil olarak da kullanabileceksiniz. Xiaomi Smart Inn Mi Fan Festival kapsamında tanıtılması beklenen ancak tanıtılmayan bilekliğin tanıtım tarihinin Haziran ayı olması bekleniyor.

Black Shark 3 Pro vs Nubia Red Magic 5G

Mi Band 4 Özellikleri!

Mi Band 5 özellikleri şu anda tam olarak net değil. Dilerseniz bir önceki akıllı bilekliğin özelliklerine bir göz atalım. Mi Band 4’te 0,95 inç 120×240 piksel renkli AMOLED ekran yer alıyor. Hemen her alanda aktivite takibi yapabilen ve nabız ölçümü gerçekleştirebilen bileklik, içinde yerini aldığı eski modele nazaran daha gelişmiş bir sensör altyapısı taşıyor. 50 metre su altına sorunsuz olarak inebilen Mi Band 4, firmanın dijital asistanı Xiao AI desteğini beraberinde getiriyor. Akıllı telefonlar ile Bluetooth 5.0 teknolojisi üzerinden haberleşen Mi Band 4, tek şarjla 20 gün boyunca görev yapabiliyor.

Mi Band 5