TikTok, güvenlik ihlali ile uğraşıyor!

TikTok platformunda yanlış bilgilerle mücadele ediyor!

TikTok, uygulamanın kaynak kodunu dahi tehlikeye sokan bir güvenlik açığı ile uğraşıyor. Bunu yanı sıra potansiyel olarak milyarlarca kişinin hesap ayrıntılarını tehlikeye attığı iddia edilen bilgisayar korsanlığı şirketin gündeminde. İşte detaylar.

Bir süredir en popüler sosyal meyda uygulamaları arasında yer alan TikTok hakkında güvenlik açığı iddiaları mevcut. Twitter’a gönderilen bir açıklamada şirket, iddiaların araştırılmasının ardından “bir ihlal kanıtı bulamadığını” söyledi. Şirket ayrıca Bloomberg UK’ye bilgisayar korsanları tarafından yayınlanan iddia edilen kaynak kodunun “şirketin arka uç kaynak koduyla tamamen alakasız” olduğunu söyledi.

TikTok, güvenlik ihlali ile uğraşıyor!

Bir bilgisayar korsanlığı forumunda TikTok ve WeChat hesaplarıyla ilgili iki milyardan fazla giriş içeren bir veri ihlali iddiası dolanıyordu. Hacker grup, TikTok kayıtlarını güvenli olmayan bir bulut sunucusundan aldığını iddia etti. Sözde bilgisayar korsanları platformun verilerinin bir örneğini yayınladılar, ancak güvenlik araştırmacısı Troy Hunt’ın işaret ettiği gibi bunlar zaten kamuya açık olan ve dolayısıyla “ihlal olmadan alınabilecek” verileri içeriyordu. Haveibeenpwned hizmetini yöneten Hunt, verilerin genel olarak “oldukça yetersiz” olduğunu söyledi. Şirket bir ihlali şiddetle reddetse de, veritabanındaki bilgiler başka yollardan gelmiş olabilir. Bleeping Computer’ın belirttiği gibi, bu, bir veri komisyoncusunun veya hizmetten halka açık verileri kazıyan başka bir üçüncü tarafın sonucu olabilir. Güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemlerde yaşanan veri ihlalleleri tüm kulanıcıları etkileyebilir.

Huawei Mate 50 Serisi Kılıflar Üzerinden 5G Desteği Sunabilir