Telegram WhatsApp’ın koltuğuna gözünü dikti!

Telegram

Güvenli mesajlaşma uygulaması Telegram, Play Store’da rekor indirme sayısına ulaştı. WhatsApp’ın tahtı sallantıya girecek gibi görünüyor.

WhatsApp’ın kısa süre içerisinde yükselmesinden sonra geliştiriciler mesajlaşma uygulamaları geliştirmeye başlamıştı. Bu süreçte MessageMe, Signal, Line ve Telegram gibi uygulamalar ortaya çıkmıştı. MessageMe kısa süre içerisinde 5 milyon kullanıcı barajını aşmış ancak daha sonra uygulamanın fişi sürpriz bir şekilde çekilmişti. Edward Snowden‘in güvenli görüşme için önerdiği Signal de WhatsApp ile mücadele edememişti.

Bugün ise en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram’ın 500 milyon indirme rahmanını geride bıraktığı açıklandı. Android’in uygulama mağazası Google Play Store’da 500 milyon barajını aşan uygulama, WhatsApp’ın koltuğuna göz dikmeye başladı.

WhatsApp beklenen özelliğine kavuştu!

Ancak Telegram‘ın WhatsApp ile olan arası oldukça fazla. WhatsApp 5 milyar indirmeyi geçtiğimiz aylarda geride bırakmıştı. Telegram’ın ne yaparsa yapsın WhatsApp’ı geçemeyeceği açıkça ortada. Google’ın Android telefonların çoğunda ön yüklü olarak gelen Google Messages uygulaması ile 1 milyar indirmeyi geride bırakmış durumda.

Telegram

Telegram‘ın mücadele etse etse Google Messages ve Line uygulamaları ile yarışacağını söyleyebiliriz. Güvenli sohbet için önerilen Telegram’ın bünyesinde onlarca farklı opsiyon bulunuyor. iOS, Android, Windows ve macOS‘te yer alan uygulama stickerları, grup sohbetleri ve temaları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Messenger Rooms özelliği WhastApp’a gelecek!

WhatsApp’ın gelişmesi için dişli bir rakibin gelmesi gerekiyordu. Bu rakibin Telegram olduğunu düşünüyoruz. Telegram’ın yükselen indirme rakamları WhatsApp cephesini yenilik yapmaya zorlayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde 4 kişi olan grup görüntülü görüşme sayısını 8’e yükselten WhatsApp, önümüzdeki günlerde daha ne gibi farklı yenilikler ile karşımıza çıkacak bilinmiyor.