Tüm iPhone 15 modellerinde Dynamic Island standart olacak

iphone 15

iPhone 15 ailesi hakkında neredeyse her gün yeni bir sızıntı veya iddia ortaya çıkıyor. Son olarak iPhone 15 modellerinin ekranlarını içeren bir fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğrafta üç farklı yeni iPhone modelinin cam paneli var. İşte detaylar ve o sızıntı fotoğraf…

Son sızıntı yeni iPhone’ların ekranları hakkında fikir veriyor. Üç cam panelin yer aldığı fotoğrafa göre 2023 model iPhone’larda Dynamic Island’ın standart olacağını görüyoruz. Kaynağın açıklamasına göre soldaki cam panel standart iPhone 15‘e, ortadaki Pro ve sağdaki ise Pro Max modeline ait. Ekranların tamamında 1.5 mm’lik daha ince tek tip çerçeveler olacak.

Standart iPhone 15 ve Plus, Dynamic Island’a sahip olsa da ekran yenileme hızı 60 Hz’de kalacak. Pro modellerinde Always-on Display özelliği ve daha yüksek ekran yenileme hızı olacak. Alt ve üst modeller arasındaki en belirgin farklı özelliklerden biri işlemci olacak. Raporlananlara göre Pro modellerinde A17 Bionic yer alırken, standart modellerde A16 Bionic kullanılacak.

iphone 15

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in paslanmaz çelik yerine titanyum çerçevelere sahip olacağı belirtiliyor. Bu yenilik üst modelleri daha dayanıklı ve daha hafif hale getirecek.

Tüm modellerde USB-C portunun standart hale geleceği yeniden vurgulandı. Bilindiği üzere Avrupa Birliği karar aldı. Avrupa’da satılan tüketici elektroniği ürünlerinin hepsinde tek tip ortak şarj bağlantısı olması gerekiyor. 2024 sonuna kadar bunu yapmaları lazım. Apple’ın bu sene Lightning’ten USB-C’ye geçeceğine dair birçok rapor paylaşıldı. Ayrıca sızıntılarda da USB-C portunun olacağı görüldü. Tüm bunlara rağmen Apple’ın iPhone 16 serisinde Lightning’ten USB-C’ye geçeceğini iddia eden söylentiler gündeme geldi.

Apple filmler için 1 milyar doları gözden çıkardı!