OpenAI, bir hatanın ChatGPT kullanıcı verilerini sızdırdığını doğruladı

OpenAI, bir hatanın ChatGPT kullanıcı verilerini sızdırdığını doğruladı

OpenAI, ChatGPT uygulamasını sunduğundan beri internette hiçbir şey aynı değil. Ancak görünüşe göre hatalar da hala devam ediyor. İşte tüm detaylar.

OpenAI, Salı günü çok popüler olan ChatGPT botunu acil durum bakımı için çevrimdışına almak zorunda kaldı. Bunun sebebi Salı günü bir kullanıcının, başka bir kullanıcının verilerine erişim sağlamasıydı. Cuma günü şirket, olayla ilgili ilk bulgularını açıkladı. Salı günkü olayda, kullanıcılar Reddit’te ChatGPT kenar çubuklarının diğer kullanıcıların önceki sohbet geçmişlerini gösterdiğine dair ekran görüntüleri yayınladı. Metnin kendisi değil, yalnızca konuşmanın başlığı görünüyordu. Buna cevaben OpenAI, araştırmak için botu yaklaşık 10 saat çevrimdışı tuttu. Bu araştırmanın sonuçları, daha derin bir güvenlik sorununu ortaya çıkardı: sohbet geçmişi hatası, ChatGPT Plus abonelerinin kişisel verilerini de açığa çıkarmış olabilir.

openai

Şirket “Pazartesi günü ChatGPT’yi çevrimdışı duruma getirmemizden önceki saatlerde, bazı kullanıcılar başka bir aktif kullanıcının adını ve soyadını, e-posta adresini, ödeme adresini, bir kredi kartı numarasının (yalnızca) son dört hanesini ve kredi kartı son kullanma tarihini görebiliyordu” ifadelerini kulland. OpenAI ekibi Cuma günü tam kredi kartı numaralarının ifşa edilmediğini yazdı. Gizlilik ve güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemde bu hata bir çok tepki ile karşılandı. Şirket sorunu çözmek için şimdiden kolları sıvadı. Güvenlik sorunu çözülerek kullanıcı deneyimi arttırılacak.

Tüm iPhone 15 modellerinde Dynamic Island standart olacak