Spotify Katili Denilen TikTok Music’in Fişi Çekiliyor

TikTok

TikTok’un büyük umutlarla kullanıcılara sunduğu ve Spotify’ın potansiyel en büyük rakibi olarak görülen TikTok Music kepenkleri indiriyor.

TikTok yaptığı açıklamada TikTok Music‘in 28 Kasım’da kapatılacağını duyurdu. Peki TikTok neden böyle karar aldı? Kaynaklar firmanın, Spotify veya Apple Music gibi harici müzik platformlarıyla doğrudan rekabet etmeyip, bu platformlarla birlikte çalıştığını belirtti. Ayrıca TikTok kullanıcılarının TikTok’ta keşfettiği şarkıları Spotify gibi platformların çalma listelerine eklemesini sağlayan Müzik Uygulamasına Ekle isimli bir özellik var. Şirket bu özelliğe odaklandı.

TikTok Global İş Geliştirme Başkanı Ole Obermann konuyla ilgili olarak, “Müzik Uygulamasına Ekle özelliğimiz ortak hizmetlerdeki çalma listelerine yüz milyonlarca parça kaydetmeyi sağladı. Sanatçılar, bestekarlar, söz yazarları ve tüm müzik sektörünün yararına olan bir hedef belirledik. Bu yönde ilerlememiz için kasım sonunda TikTok Music’i kapatacağız” dedi.

tiktok music

TikTok, Müzik Uygulamasına Ekle özelliği için şimdiye kadar Spotify, Apple Music ve Amazon ile iş birliğine girişti. 180’den fazla ülkede TikTok kullanıcıları bu özelliğe erişebiliyor. Kaynaklar bununla birlikte TikTok’un Müzik Uygulamasına Ekle’nin farklı müzik platformlarında kullanılması için görüşmeler yaptığını ifade ediyor. Weibo’dan gelen bir rapora göreyse TikTok, müzik platformlarıyla farklı ortaklıklar yapmaya devam edecek.

iPhone 18 Serisinde 3 nm’lik Yonga Kullanılacak