Samsung Galaxy F14 resmen tanıtıldı

Samsung Galaxy F14

Son günlerde üst üste gelen sızıntılarla teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden Samsung Galaxy F14, bugün resmi olarak tanıtıldı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung daha çok amiral gemisi ve orta segment akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da, özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük ilgi gören daha düşük maliyetli telefonlar da çıkarıyor. Düşük maliyetli telefonlarından Galaxy M13’ü kısa süre önce Hindistan pazarında satışa sunan Samsung, bu kez de Galaxy F serisine yeni bir model ekledi. Son günlerde üst üste gelen sızıntılarla teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden Samsung Galaxy F14, bugün Hindistan’da düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Samsung Galaxy F14 4

Samsung Galaxy F14, 6.6 inçlik LCD bir ekranla geliyor. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Ekranda Gorilla Glass 5 koruma özelliği bulunuyor. Galaxy F14, daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi Samsung’un Exynos 1330 yonga setinden güç alıyor. 5nm’lik bu yonga seti 5G desteğine sahip. 128 GB dahili depolama alanına sahip olan telefon, RAM kapasitesi konusunda iki farklı seçenekle geliyor: 4 ya da 6 GB.

Galaxy F14, 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonun şarj hızı 25 W. Amiral gemisi akıllı telefonlarda şarj hızının 200 W’ı zorladığı bu günlerde 25 W düşük görünebilir; ancak bunun giriş seviyesi bir telefon olduğunu unutmamak gerekiyor. Nitekim aynı fiyat aralığında yer alan Galaxy M14’ün 15W şarj hızına kıyasla F14’ün 25W’ı daha üstte bile duruyor.

 

Samsung Galaxy F14 2

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza çift arka kamera çıkıyor. Bu çift arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 13 megapiksel.

ChatGPT’ye rakip olacak Google Bard erişime açıldı