Amazon TikTok yasağı getirdi mi?

Amazon TikTok

TikTok’a karşı oluşturulan ABD cephesine dev ABD şirketi Amazon da katıldı. Bugüne kadar kamu kurumlarında yasak olan TikTok artık dev bir ABD özel şirketinde de yasaklandı mı? İşte olanlar.

Amazon TikTok uygulamasını çalışanlarının telefonlarında yasakladığını duyuran bir email gönderdi. Jeff Bezos’un şirketi yayınladığı memoda, çalışanların Amazon e-postalarını okudukları telefonda TikTok uygulamasını kurmalarını yasakladı. Ancak daha sonra ilginç bir şekilde, bu memo’nun yanlışlıkla gönderildiği duyuruldu ve TikTok’un yasaklanmadığı açıklandı.

Amazon TikTok yasağı herkesi şaşırttı, çünkü…

TikTok’un casusluk şüphesi taşıdığını ve e-postaları okuyarak endüstriyel casusluk için kullanılabileceğini hatırlatan Amazon’un yasaktan neden geri döndüğü de merak konusu oldu.

ABD gizli servisi, TikTok’u Çin için casusluk yapmakla suçlarken, tüm ABD kamu kurumlarında çalışanların TikTok kullanması yasak. TikTok geçen yıla kadar ABD ordusu için de çok popülerdi. Askerler, TikTok videoları çekerek moral buluyor ve eğleniyordu. Ancak Pentagon bunun büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu dile getirerek tüm askerlere TikTok kullanma yasağı getirdi. Telefonlardan silinmesini de mecburi kıldı.

Amazon TikTok

CIA, özel şirketler için de Çin uygulamalarını ve özellikle TikTok’u kullanmamaları gerektiğini tavsiye etmişti. ABD, aynı zamanda Çinli Huawei’nin donanımlarının da casusluk için kullanıldığını dile getirerek tüm kamu kurumlarında kullanılmasını yasaklamıştı.

PlayStation 5 siyah rengi ile karşımızda!

Amazon’un ise Çinle yakın ilişkileri bulunuyor. Şirketin tüm iş modeli, Çin’de üretilen ürünlerin dünyaya pazarlanması üzerine kurulu olduğu için Çin’in en önemli destekçisi olarak görülen Amazon, Trump’ın da nefretini üzerine çekiyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile Çin’e savaş açan Trump arasında da açık açık kavga yaşanıyor.

Bu nedenle, Amazon’un TikTok’u yasaklaması büyük dikkat çekmişti. Amazon’un tarafa değiştirerek Trump’ın yanına geçtiği yorumun neden olan habere, günün ilerleyen saatlerinde düzeltme geldi. Amazon yöneticileri bu memonun yanlışlıkla gönderildiğini ve şirketin TikTok’u yasaklamayacağını açıkladı.