TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları gündeme bomba gibi düştü

TikTok maksimum video uzunluğunu 10 dakikaya çıkarıyor

TikTok beyin hasarına neden olarak büyük sorunlar yaratıyor iddiaları ortaya atıldı. Özellikle son dönemlerde platform mercek altında. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya siteleri içerisinde yer alan TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları gündemde. Bu uygulamanın çocuklar üzerinde birçok etkiye sahip olduğu söyleniyor. Özellikle zeka geriliğine neden olduğu konusunda ciddi tartışmalar var. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ortaya çıkan son detaylara göre Massachusetts Başsavcılığı harekete geçti. Çinli şirket tarafından geliştirilen TikTok platformunun nasıl tasarlandığı, işletildiği ve sunulduğu araştırılacak. Böylece çocuklarda zeka geriliğine ve çeşitli beyin hasarlarına neden olup olmadığı daha detaylı bir şekilde incelenecek. Kulağa tuhaf gelse bile yine de ABD bu konuda son derece kararlı.

TikTok beyin hasarına yol açıyor soruşturması

TikTok için başlatılan bu soruşturma genel halk sağlığını yakından ilgilendiriyor. Genç kullanıcıların hem zihinsel hem de fiziksel sağlıklarının kötü yönde etkilenmemesi için dikkate alınması gereken bir araştırma.

TikTok beyin hasarına neden

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda gençlerin kaygı, sosyal baskı ve çeşitli depresyon problemleri ile boğuştuğu söylendi. Tüm bu sorunların üzerine TikTok gibi platformların zeka geriliği yaratması büyük bir halk sağlığı tehdidi oluşturabilir. ABD konu ile ilgili soruşturmalara devam edeceğini 1 yıl önceden belli etmişti.

TikTok video süresini uzatıyor: YouTube ile rekabet artıyor!

TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları eğer kanıtlanırsa böyle bir durumda ABD içerisinde yasaklı hale gelebilir. Her ne kadar TikTok milyarlarca kullanıcıya sahip olsa bile yine de ABD gençlerini korumak istiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.