TikTok yeni artırılmış gerçeklik özelliğini duyurdu

TikTok yeni artırılmış gerçeklik özelliğini duyurdu

Yapay zekanın metinden görüntüler oluşturmasını istiyorsanız DALL-E’yi çalıştırmanıza gerek yok. Artık sadece popüler bir sosyal medya uygulamasına ihtiyacınız var, o da TikTok. İşte tüm detaylar.

Verge, TikTok uygulamasının Android ve iOS uygulamalarında metin açıklamalarınızı sanat eserine dönüştüren “AI yeşil ekran” efekti getirdiğini belirtiyor. Bu özellik OpenAI’nin DALL-E 2’sinden çok daha basit. Fotogerçekçi tasvirler yerine soyut öğeler üretecek, ancak en son videonuz için orijinal bir arka plan istiyorsanız, çok ideal.

TikTok yeni artırılmış gerçeklik özelliğini duyurdu

The Verge’in açıkladığı gibi, söz konusu artırılmış gerçeklik özelliği içerik oluşturucunun yeteneklerine bazı engeller de vurabilir. Şu anda, cinsel veya şiddet içeren görüntüler üretme girişimleri tamamen engelleniyor. Bunun sebebi, anahtar kelimelerinizle alakalı olabilir, ancak sebep net değil. Yeni özellik ile içerik oluşturucuların yasaklardan kaçınması mümkün de olabilir bu da TikTok’u daha fazla yasal incelemeden kurtarabilir.

Başka bir şey olmasa dahi, efekt AI görüntü oluşturmayı çok daha erişilebilir hale getirecek. DALL-E gibi deneysel araçlar hala belirli bir grupla sınırlı. Bu arada TikTok’un aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan birkaçının AI tarafından oluşturulan sanatı kullanması muhtemel olsa da, ekleme teknolojiyi çok daha geniş bir kitleye getirecek. Başka yerlerde de benzer uygulamalar görmeye başlarsanız şaşırmayın. Zira kısa video formatlı uygulamanın yaptığı her şey olay olmaya başlıyor.

Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile Fold 4’e ciddi rakip olacak