Snapchat artırılmış gerçeklik gözlükleri piyasaya sunuldu

Snapchat artırılmış gerçeklik gözlükleri

Snapchat artırılmış gerçeklik gözlükleri Gucci markası ile birleşti. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Snapchat, kısa bir süre içerisinde yeni bir alanda kendisine yer bulmayı planlıyor. İşte haberimizin detayları.

Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının büyük baskı yaratması nedeniyle Snapchat tarzı uygulamalar daha farklı yenilikler yapmaya çalışıyor. Kuruluş neredeyse her ay yeni bir güncelleme ile kullanıcıların gönlünü kazanmaya gayret ediyor. Bunun son örneklerinden olan artırılmış gerçeklik gözlükleri önemli bir değer yaratmaya devam edecek.

Snapchat artırılmış gerçeklik gözlükleri şimdilik sınırlı tutuluyor

Spectacles 3 AR gözlükleri için Gucci ve Hollywood film yapımcısı Harmony Korine ile masaya oturan Snap şirketi, son derece ciddi adımlar atıyor. Özellikle Gucci markası ile yapılan işbirliği bunun en bariz örnekleri içerisinde yer alıyor.

Snapchat artırılmış gerçeklik gözlükleri tanitildi

Yeni gözlükleri öncelikli olarak tasarım açısından değerlendirmek gerekiyor. Çünkü Snap şirketi tasarıma en çok önem veren kuruluşlardan. Korine’nin yarattığı el boyaması lensler, şeker pembesi ve neon sarısı da dahil olmak üzere doygun tonlara sahip ve metal çerçevelerde özel yapım kabartmalar göze çarpan detaylardan. İşlevsel açıdan değerlendirildiğinde ise karşımıza daha farklı bir tablo çıkıyor. Harmony Korine, Snapchat’in artırılmış gerçeklik efektlerini “giyilebilir sinema” alanında kullanarak yeni bir işlevsel alan açacak.

Lensleri Gucci logoları ile kaplanan gözlükler, şimdilik her yerde satışa sunulmayacak. Daha çok özel siparişlerde kullanılması düşünülen bu yeni teknoloji sayesinde, yeni bir alanın açılacağı tahmin ediliyor. Peki sizce Snap platformu tarafından geliştirilen bu yeni gözlükler ne tür bir değişim sağlayabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Snapchat günlük kullanıcı sayısı 210 milyon oldu