Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile Fold 4’e ciddi rakip olacak

Xiaomi Mix Fold 2 2

Akıllı telefon meraklılarının büyük bir heyecanla bekledikleri Xiaomi Mix Fold 2 nihayet tanıtıldı. İşte yeni katlanabilir akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı.

Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile Fold 4’e ciddi rakip olacak. Xiaomi, bu zamana kadar katlanabilir akıllı telefon sektöründeki zayıf tavrıyla eleştiriliyordu. İşte bu nedenle de Çinli şirketin bir süre önce resmen duyurduğu ve tanıtımının 11 Ağustos’ta yapılacağını açıkladığı Xiaomi Mix Fold 2 oldukça önemli bir cihaz olarak görülüyordu. Nihayet beklenen gün geldi çattı ve Xiaomi Mix Fold 2’yi resmen tanıttı.

Xiaomi mix fold

Yeni katlanabilir akıllı telefonun ilk dikkat çeken tarafı tabi ki inceliği. Zaten Xiaomi bu konuda daha önce birçok ipucu vermişti ve beklendiği gibi de oldu. Xiaomi Mix Fold 2’ye baktığımız zaman bu telefon açıkken 5,4mm’lik bir kalınlığa sahip. Cihaz katlandığı zamansa kalınlığı 11,4 mm’ye çıkıyor. Mix Fold 2’nin en büyük rakibi olan Samsung Galaxy Z Fold 4’e baktığımız zamansa, bu değerlerin 6,3mm’ye 15,8mm olduğunu görüyoruz. Yani Xiaomi’nin yeni cihazı rakibine göre gerçekten önemli bir incelik avantajı sunuyor.

Xiaomi Mix Fold

Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile Fold 4’e ciddi rakip olacak

Telefonun diğer özelliklerine göz atacak olursak; Mix Fold 2’nin yonga seti yuvasında Snapdragon 8+ Gen 1 imzası bulunuyor. 12GB’lık tek bir RAM seçeneğine sahip telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 256GB, 512GB ve 1TB’dan oluşuyor.

Xiaomi Mix Fold 2 2

Dış ekranı 8,02 inç büyüklüğe sahipken telefonun iç ekranı ise 6,56 inçlik bir büyüklük sunuyor. Arka yüzeyindeki yer alan ana kamera yapısı 50MP + 13MP + 8MP’lik üçlü bir kamera örgüsünden oluşurken, ön kamera hakkında ise herhangi bir detay verilmemesi şaşkınlık yarattı.

Son olarak fiyat konusunda bilgi verecek olursak, cihazın 256GB’lık versiyonu 1.335 dolardan, 512GB’lık versiyonu 1.485 dolardan 1TB’lık versiyonu ise 1.455 dolardan satışa sunulacak.

Google hakkında şaşırtan iddia