Google Magic Leap İçin Kesenin Ağzını Açtı

Google Magic Leap İçin Kesenin Ağzını Açtı

Artırılmış gerçeklik projesi için yatırımcı arayışına giren Magic Leap, başta Google ve Qualcomm olmak üzere birçok firmanın dikkatini çekmeyi başardı.

Oculus Rift ve Project Morpheus’un resmi olarak tanıtılmasının ardından sanal gerçeklik cihazlarının bir anda yükselişe geçmesinin ardından, şimdi de artırılmış gerçeklik cihazlarına sıra gelmiş gibi görünüyor. 2011 yılında kurulduğu halde şu ana kadar teknoloji basınının dikkatinden kaçan Magic Leap firması, artırılmış gerçeklik projesiyle teknoloji devlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

magic-leap

Artırılmış gerçeklik projesini gerçeğe dönüştürmek için yatırımcı arayışına giren Magic Leap, başta Amerikalı internet devi Google olmak üzere çeşitli yatırımcılardan 542 milyon dolar toplamayı başardı. Akıllı telefonlarda yer alan mevcut ekranları sanal gerçeklik içeriklerine uygun ekranlarla değiştirmeyi amaçlayan Dynamic Digitized Lightfield Signal programının yanı sıra, kullanıcılara sinematik görüntüler sunabilecek olan yeni bir akıllı gözlük üzerinde de çalıştığı söylenen Magic Leap, Google’ın yanı sıra işlemci üreticisi Qualcomm’dan da destek almayı başardı.

Öte yandan Google’ın Magic Leap’e yatırım yapmak için diğer yatırımlarında yaptığı gibi Google Ventures üzerinden ödeme yapmayıp parayı kendi bünyesinden vermiş olması, internet devinin Magic Leap için daha büyük planları olduğu şeklinde değerlendirildi. Google’ın ilerleyen dönemde firmayla stratejik bir ortaklık kurabileceği ve hatta kendi bünyesine katarak Google X departmanına ekleyebileceği söyleniyor.

Office 16 Yakında Kullanıcılarla Buluşacak