Elon Musk modern tarihin en büyük servet kaybını yaşadı

Tesla, bir pil fabrikası inşa etmek için 3,6 milyar dolar harcayacak

Elon Musk Twitter platformunu satın aldığından beri hiçbir şey yolunda gitmedi ve Tesla CEO’su modern tarihin en büyük servet kaybını yaşadı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk net değeri son 13 ayda 200 milyar dolardan fazla düştü, bu da yakın tarihin en büyük servet kayıplarından biri. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre teknoloji kralı, bu yılın Kasım 2021 ile Aralık ayı arasında servetinin yarısından fazlasını, büyük ölçüde o dönemde Tesla hissesinin çöküşü nedeniyle kaybetti.

Elon Musk modern tarihin en büyük servet kaybını yaşadı

Bay Musk’ın net değerinden silinen 208 milyar dolar, kabaca Yunanistan’ın GSYİH’sına eşdeğer. Kaybedilen miktar, dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault’un net değerinden de fazla.Yılın büyük bölümünde zenginler listesinin zirvesinde yer alan Musk, son yıllarda listeye hakim olan diğer ABD’li teknoloji milyarderlerinin önünde olmasına rağmen, bu ayın başlarında yerini Fransız iş adamına kaptırdı. Bloomberg’e göre, Musk’ın serveti Kasım 2021’de Tesla’nın servetiyle aynı zamana denk gelen 338 milyar dolarla zirve yaptı.

Elektrikli otomobil üreticisi, Çin’deki üretim gecikmelerinin, araçların geri çağrılmasının ve yatırımcıların CEO’sunun Twitter’ın başındaki yeni rolüyle dikkatinin dağıldığına dair endişelerinin ardından 2022’de değerinin kabaca yüzde 70’ini kaybetti. Tesla’nın piyasa değeri Kasım 2021’den bu yana yaklaşık 900 milyar dolar düştü ve bu da onun en değerli ilk 10 şirketten düşmesine neden oldu. Bu kapsamda Elon Musk ciddi anlamda kayıplar yaşayaran adını bir kez daha duyurdu.

The Witcher: Blood Origin yıldızları “garip” seks sahneleri hakkında konuştu