Assassin’s Creed Mirage’ın oynanış süresi şaşırttı

Assassin's Creed Mirage

Ekim ayında oyunseverlerle buluşacak olan Assassin’s Creed Mirage, oynanış süresiyle serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratabilir.

Bu yıl oyun severlerle buluşacak en dikkat çekici oyunlardan biri de merakla beklenen Assassin’s Creed Mirage olacak. Ekim ayında oyunseverlerle buluşacak olan yeni Assassin’s Creed oyunu, seriyi başladığı yere, yani Orta Doğu’ya döndürecek. Ancak Mirage sadece bununla da kalmayacak ve oynanış olarak da serinin ilk oyunlarına yakın duran bir deneyim sunacak.

Bildiğiniz gibi Assassin’s Creed serisi özellikle Origins ve Valhalla gibi son dönemde çıkan oyunlarda oyun mekaniklerinde önemli değişikliklere gitmiş, hatta neredeyse tür değiştirmişti. Önümüzdeki dönemde çıkacak pek çok Assassin’s Creed oyunu bu yoldan devam edecek olsa da arada Mirage gibi daha klasik Assassin’s Creed oyunlarının da çıkması bekleniyor. Mirage yeni nesildeki bu eski usul Assassin’s Creed oyunlarının ilki olacak. Bu yüzden oyun merakla bekleniyor.

Ancak görünen o ki Mirage’ın seriyi eski günlerine götüreceği tek konu oyun mekanikleri olmayacak. Çünkü gelen son bilgilere bakılırsa Assassin’s Creed Mirage’ın oynanış süresi de son dönemde çıkan Assassin’s Creed oyunlarından epey farklı olacak.

YouTuber Julien Chièze’e konuşan Ubisoft yöneticisi Fabian Salomon, son aldıkları geri dönüşlere bakılırsa Assassin’s Creed Mirage’ın ortalama oynanış süresinin 25-30 saat arası olacağını söyledi. Eğer ana görevlere bağlı kalıp oyunu hızlıca bitirmek isterseniz bu süre 20 saate kadar düşecek. Son dönemde çıkan Assassin’s Creed oyunlarından çok daha kısa olan bu oynanış süresi bazı oyunseverleri şüphesiz hayal kırıklığına uğratacaktır. Ancak öte yandan bu durumdan memnun olacakların sayısı da hiç az değil. Çünkü pek çok oyuncu, özellikle Valhalla’nın oynanış süresini çok uzun bulmuş, bunun oyunu sıkıcı hale getirdiğini savunmuştu. Bu yüzden Mirage özellikle bu oyuncular için iyi bir alternatif de olabilir.

Assassin's Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage, doğrudan bir devam oyunu değil, bir spin-off. İlk başta Assassin’s Creed Valhalla’nın ek paketi olarak düşünülen ancak sonra tam teşekküllü bir oyuna dönüştürülen Mirage, ilk olarak Valhalla’da karşımıza çıkan Basim karakterine odaklanacak. Hatırlarsanız Basim, Abbasi Halifeliğinde doğan bir karakter olarak Valhalla’da karşımıza çıkmıştı.

9. yüzyılda geçecek olan Mirage, Bağdat şehrini mesken tutuyor. Oyunda anlatılan olaylar, Assassin’s Creed Valhalla’nın 20 yıl öncesinde geçiyor. O dönem basit bir hırsız olan Basim, zamanla kendisini Hidden Ones adlı bir örgütün içinde buluyor. Hidden Ones örgütü, Assassin Kardeşliği’nin ilk hali olarak biliniyor.

Merakla beklenen yeni Assassin’s Creed oyunu 12 Ekim’de oyun severlerle buluşacak. Oyun PlayStation 4, PlayStaiton 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye gelecek.

Samsung Galaxy S24+ performans testinde görüldü