Threads’e arama özelliği ekleniyor

Threads

Meta, Twitter’a rakip olarak çıkardığı yeni sosyal medya platformu Threads’e sonunda bir arama özelliği ekliyor.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kısa süre önce kullanıcılarla buluşturdu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, kısa sürede 100 milyon barajını da aştı. Hatta bunu en hızlı yapan uygulama olarak tarihe geçti.

Ancak ilk günlerdeki bu yoğun ilgi zamanla duruldu. Öyle ki Threads, aktif kullanıcılarının yarısını haftalar içinde kaybetti. Bu yüzden Meta’nın Twitter’a gerçek anlamda rakip olacak bir platform yaratmak için çok çalışması gerekiyor. Meta da bunun farkında olsa gerek ki yeni sosyal ağını geliştirmek için önemli güncellemeler yapmaya devam ediyor. Uygulamaya son olarak da arama özelliği eklendi.

threads 4

Bugün Mark Zuckerberg tarafından duyurulan bu yeni arama özelliği, Threads kullanıcılarının anahtar kelimeler girerek paylaşımlar içinde arama yapmasına olanak sağlayacak. Meta’nın yeni sosyal ağı için hazırladığı arama sistemi, Instagram’ın arama sistemine epey benziyor. Bir anahtar kelime ile arama yaptığınızda ilk olarak bu anahtar kelimeye benzeyen hesaplar karşınıza çıkıyor. Daha detaylı arama yapmak için tıkladığınızda ise bu kez paylaşımlar içinde daha kapsamlı bir arama yapılıyor.

Bu özellik şimdilik sadece Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunuldu. Yakında İngilizce konuşulan diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Diğer dillere bu özelliğin ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor.

Realme GT5 piyasaya sürüldü