Instagram ekibi Threads’i sadece 5 ayda kurmuş

Threads web uygulaması bu hafta gelebilir

Meta’nın sansasyonel bir çıkış yapan yeni sosyal medya platformu Threads’in Instagram ekibi tarafından sadece 5 ay içinde kurulduğu ortaya çıktı.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, geçtiğimiz günlerde de Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kullanıma sundu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, o günden sonra da hız kesmedi. Her gün kullanıcı sayısını biraz daha katlayan bu yeni platform, bu sayede kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Threads’in büyüme hızı son günlerde biraz yavaşlamış olsa da Meta’nın Twitter’a ciddi bir rakip yarattığına şüphe yok. Daha da etkileyici olanı ise şirketin bunu oldukça kısa bir süre içinde gerçekleştirmiş olması. Çünkü gelen son bilgiler, aslında pek çoğumuzun tahmin ettiği bir gerçeği doğruluyor. Görünen o ki Instagram ekibi Threads’i sadece beş ay içinde geliştirip bugün olduğu hale getirmiş.

threads 3 1

Meta’nın Twitter’a rakip olacak yeni bir sosyal ağ kurmak için harekete geçmesinin, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla doğrudan bağlantılı olduğu zaten tahmin ediliyordu. Çünkü Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından Twitter’a bir alternatif aramaya başlayan internet kullanıcılarının sayısı azımsanmayacak kadar çoktu. Bu yüzden Meta da harekete geçip Twitter’a alternatif olacak bir platform kurdu. Threads’in çalışmalarına beş ay önce başlanmış olduğunun ortaya çıkması, Meta’nın bunu Twitter’da yaşananlara karşı bir fırsat hamlesi olarak görüp hayata geçirdiğini doğruluyor.

Zaten Instagram CEO’su Adam Mosseri de bunu gizleme gereği duymuyor. Aksine Threads’in düşündüklerinden önce yayınlamalarının da doğrudan Twitter ile ilişkili olduğunu itiraf ediyor. Twitter’da yaşanan karmaşa sebebiyle bir fırsat aralığının oluştuğunu söyleyen Mosseri, bu fırsatı kaçırmadan yeni uygulamalarını çıkarmak için biraz aceleci davrandıklarını da kabul ediyor.

Elon Musk Çinli liderleri uyardı