Twitch Amouranth ve PewDiePie’ı banladı

Amouranth

Twitch, en ünlü yayıncıları arasında yer alan Amouranth ve PewDiePie’ı bir kez daha banladı. Amouranth yedinci kez banlanmış oldu.

Oyun yayıncılığı konusunda hala açık ara lider olsa da son dönemde bazı önemli yayıncıları rakip platformlara kaptıran Twitch, artan rekabete rağmen en popüler yayıncılarını bile karşısına almaktan çekinmiyor. Bunun en belirgin örneklerinden biri de bu hafta yaşındı. Hafta başında Twitch’in en popüler kadın yayıncısı olan Amouranth’ı banlayan Twitch, dün de PewDiePie’ın fişini çekti. Bu iki popüler yayıncının ayna hafta içinde Twitch tarafından banlanması, şirketin popüler yayıncıları karşısına almaktan çekinmeyeceğini göstermiş oldu.

Oyun yayıncılığı konusundaki başarısından ziyade cinsel içerikli yayınlar açmasıyla büyük popülerlik kazanan, bu yüzden de sık sık Twitch yayıncıları arasında tartışma konusu olan Amouranth, daha önce altı kez Twitch tarafından banlanmıştı. Ban süresi dolduktan sonra platforma geri dönen Amouranth, bu hafta aldığı yeni cezayla birlikte yedi kez Twitch tarafından banlanmış oldu. Twitch sebebini açıklamadığı bu son ban kararının ne kadar süreceği hakkında bir detay paylaşmamış olsa da ünlü yayıncının engelinin birkaç gün içinde kaldırılacağı tahmin ediliyor. Çünkü daha önceki seferlerde de böyle olmuştu.

pewdiepie

Öte yandan PewDiePie ise bu yıl içinde ikinci kez Twitch tarafından banlanmış oldu. Dünyanın en ünlü Twitch yayıncılarından biri olmasının yanı sıra en popüler YouTuberlardan da biri olan PewDiePie, bir süredir Twitch’te yeni yayın açmıyor. Kısa süre önce baba olan PewDiePie, bunun yerine eski Twitch yayınlarının kayıtlarını kanalında tekrar oynatıyor. Bu yüzden PewDiePie’ın bu dönemde ceza yemesi şaşkınlık yarattı. Amouranth’ta olduğu gibi PewDiePie cezasının da çok uzun sürmesi beklenmiyor.

PlayStation Plus ağustos ayında 10 oyun kaybedecek