Mark Zuckerberg: “Threads 1 milyar kullanıcıya ulaşabilir”

Threads web uygulaması bu hafta gelebilir

Mark Zuckerberg, Meta’nın etkileyici bir çıkış yapan yeni sosyal ağı Threads’in Twitter’ın başaramadığını başararak 1 milyar kullanıcıya ulaşabileceğini düşünüyor.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, geçtiğimiz günlerde de Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kullanıma sundu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, o günden sonra da hız kesmedi ve 100 milyon kullanıcıya en hızlı ulaşan uygulama olarak ChatGPT’nin rekorunu kırdı.

İlk günlerdeki bu yoğun ilgi zamanla biraz azalmış ve uygulamanın büyüme hızı bir yavaşlamış olsa da Meta’nın yeni sosyal ağı büyümeye devam ediyor. Uygulamanın bu muhteşem çıkışı Mark Zuckerberg’i gelecek hakkında epey umutlandırmış gibi görünüyor. Çünkü Zuckerberg, bu yeni sosyal ağın Twitter’ın bile başaramadığını başararak 1 milyar kullanıcıya ulaşabileceğini düşünüyor.

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Geçtiğimiz günlerde Meta’nın son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladığı etkinlikte basın mensupları ve yatırımcılarla bir araya gelen Mark Zuckerberg, bugüne kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşan metin odaklı bir sosyal ağın ortaya çıkmamış olmamasının kendisini şaşırttığını söyledi. 2023 itibarıyla aylık 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter bile 1 milyara hiç yaklaşamamış olsa da Zuckerberg kendi sosyal ağlarının bunu başarabileceğini düşünüyor.

Zuckerberg, Instagram ve Facebook’un bunda önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Şu ana kadar Threads’i tanıtmak için Instagram ve Facebook’u kullanmadıklarını ya da bu yeni sosyal ağ için bir tanıtım bütçesi ayırmadıklarını söyleyen Zuckerberg, önümüzdeki dönemde bu kozlarını da oynayarak yeni sosyal ağlarını çok daha büyütebileceğini düşünüyor. Zuckerberg’in 1 milyar kullanıcı hayali şimdilik gerçekleşmesi imkansız gibi dursa da işin içinde Instagram ve Facebook gibi bunu başarmış iki sosyal ağın arkasındaki şirketin olması, bu iddiayı biraz daha anlamlı kılıyor.

Katlanabilir telefon satışları artmaya devam ediyor