Half-Life Alyx Steam Atölyesi beta sürümü yayınlandı!

Half-Life: Alyx

Valve Half-Life Alyx için Workshop Tools olarak bilinen Steam Atölyesi’nin beta sürümünü kullanıma açtı. Peki neler yapılabilecek ?

Aslında Steam Atölyesi, oyuncular tarafından yaratılmış içeriklerin yer aldığı ve bu içeriklerin düzenlenip, yayınlanıp, diğer kullanıcıların kendi oyunlarında kullanabilecekleri bir merkez. Half-Life Alyx için Steam Atölyesi kullanıma sunuldu. Bu atölyede oyun için yeni seviyeler, modeller, dokular ve animasyonlar oluşturabilir aynı zamanda diğer kullanıcıların tasarladıkları objeleri de kullanabilirsiniz.

Half-Life Alyx Steam Atölyesi Steam’de şu şekilde duyuruldu: ” Kendinize ait bir sanal VR odası veya dev bir Rube Goldberg makinesi mi yapmak istiyorsunuz ? Aynı anda bir düzine askeri içeren yeni bir savaş karşılaşması mı ? Dünyanın en uzun MultiTool bilmecesi mi ? City 17’nin yep yeni bir bölgesini hayal etmeye ne dersiniz ? Aletleri kendiniz açın ve hayal ettiğiniz her şeyi yapın. Aynı zamanda diğer insanların neler yaptıklarına bir göz atın. Yapılan oyunları indirin ve oynayın. Half-Life Alyx Steam Atölyesi sayfasına bir göz atın ve en yeni, en popüler eklentileri deneyimleyin.”

Half-Life Alyx Steam Atölyesi Alyx için yayımlanan ilk sürüm. Steam elbetteki ilerideki haftalarda bu sürümü güncelleyecek. Bu beta sürümü aşağıdaki objeleri içeriyor. Bu objeleri kullanarak hayalinizi tasarlayın.

Half Life Alyx Steam Atölyesi scaled

Kullanılabilecek objelerin tam listesi

  • Hammer: Source 2 seviye editörünün son sürümü.
  • Malzeme Editörü: Kaynak 2’de malzeme oluşturma ve ayarlama aracı.
  • ModelDoc: Animasyon, çarpışma ve diğer oyun özelliklerine sahip modelleri görüntülemek, düzenlemek ve derlemek için bir araçtır.
  • AnimGraph: Karışımlar ve geçişlerle karmaşık animasyon kurulumları oluşturmak için kullanılır.
  • Parçacık Editörü: Yeni parçacık efektleri yapmak için kullanılan araç.
  • Subrect Editor: “Sıcak Noktalar” olarak bilinen akıllı doku sayfaları oluşturmak için kullanılan bir program.
  • Source Filmmaker: Source 2 sinematik oluşturucu ve animasyon aracı.

Tüm bunların dışında oyunun Vulkan API kullanan Linux versiyonu eklenirken PC’de daha iyi performans alınabilmesi için Windows’taki Vulkan için de opsiyonel destek sunuldu. Bakalım oyunun hayranları tarafından ne tarz şeyler geliştirilecek. Daha fazla yenilik geldikçe sizleri haberdar edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

DualSense kontrol cihazının çıkış tarihi sızdırıldı!