Samsung Galaxy S24’te yeni bir Instagram özelliği bulunacak

samsung

Mobil uygulama geliştiricisi olan Alessandro Paluzzi, Instagram’ın Samsung Galaxy S24 için özellik geliştirdiğini ortaya çıkardı.

Tersine mühendislik yapan Alessandro Paluzzi’ye göre Samsung Galaxy S24‘ün kilit ekranında doğrudan Instagram kamerasına erişim imkanı olacak. Böylece kullanıcılar uygulamayı açmadan direkt olarak Instagram kamerasını kullanabilecek. Aslında bu özellik bir ilk değil. Galaxy S10’un kamera uygulaması içinde de Instagram sekmesi vardı. Söz konusu özelliğin diğer Android telefonlara gelip gelmeyeceği belli değil. Ancak Instagram geçmiş dönemde belirli süreliğine özel olarak çıkardığı hizmetleri daha sonra başka platformlar için yayınlamıştı.

Güney Kore’den gelen bir rapora göre Samsung Galaxy S24 serisi ocak ayında piyasaya sürülebilir. Fakat bu söylentiyi yalanlayan başka raporlar var. Sanayi kaynaklarına dayandırılan diğer iddiada telefonların şubat başlarında çıkacağı belirtiliyor. Sızıntı kaynağı Revegnus da Galaxy S24 ailesinin Galaxy S23’e göre 1 hafta daha erken çıkacağını söylemişti. Eğer Revegnus’un dedikleri doğruysa S24’ler 10 Şubat gibi piyasaya sürülebilir. Sonuç olarak elde karışık raporlar ve farklı tarihler var. Neler olacağını ocak ayında düzenlenmesi beklenen Galaxy Unpacked etkinliğinde öğreneceğiz.

samsung galaxy s24

Diğer yandan Tarun Vats’ın iddiasına göre Samsung Galaxy S24 ve Galaxy S24+, 12 GB RAM’le donatılacak. Temel model 256 GB depolama alanına sahip olacak. Galaxy S23’in temel modelinde 128 GB depolama alanı var. Dananın kuyruğu ise Galaxy S24 Ultra’da kopuyor. Kaynağa göre S24 Ultra’da 16 GB RAM olacak. Büyük ihtimalle 16 GB RAM’li model, 512 GB ve 1 TB gibi yüksek depolama alanına sahip varyantlarda olacaktır. Ultra’nın temel modelinde 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olması bekleniyor.

Tarun Vats’ın iddiaları uçuk kaçık değil. S24 ailesinde RAM ve depolama alanındaki yükseltmeler böyle olabilir. Eski söylentilere de göz atacak olursak, S24+’ta 5000, S24 Ultra’da ise 5400 mAh değerinde pil olabileceği söyleniyor. S24 serisinin ekranı, S23’e göre birazcık daha büyük olabilir. Sonuç olarak bu iddiaların doğruluğu belli değil. Samsung geçtiğimiz yıllarda dedikoduların aksi yönünde birçok gelişmeye imza attı.

The Witcher 3 için mod editörü duyuruldu