Instagram gönderilerini ve Reelslarını Yakın Arkadaşlarla sınırlayabileceksiniz

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Instagram yakında kullanıcılara daha fazla gizlilik hakkı sunacak. İşte tüm detaylar.

Instagram, Yakın Arkadaşlar özelliğini Hikayeler ve Notlardan yayın gönderilerine ve Reelslara kadar genişletiyor. Böylelikle, sizi takip eden herkes yerine daha küçük, belki de daha güvenilir bir hedef kitleyle Reels ve yayın gönderilerini paylaşabileceksiniz. Instagram ekibi, insanların Yakın Arkadaşları “en önemli kişilerle bağlantı kurmak için baskıdan uzak bir alan olarak” kullandığını söylüyor. Geliştiriciler, Yakın Arkadaşlar seçeneğini Reels ve yayın gönderilerine genişleterek, “İçeriğinizi kimlerin göreceği konusunda daha fazla seçeneğe sahip olurken, Instagram’da en özgün benliğiniz olmak için daha fazla yola” sahip olacağınızı umuyorlar.

Instagram gönderilerini ve Reelslarını Yakın Arkadaşlarla sınırlayabileceksiniz

Bir Reel’i veya gönderiyi yalnızca Yakın Arkadaşlarla paylaşmak oldukça basit olacak. Bir içerik oluştururken Hedef Kitle düğmesine basmanız, Yakın Arkadaşları seçmeniz ve ardından Paylaş’a dokunmanız yeterli olacak. Gönderinin veya Reel’in yeşil bir yıldız etiketi olacak, böylece Yakın Arkadaşlar listenizde bunu görenler özel bir kulübün parçası olduklarını bilecekler. Özelliğin genişletilmesini vurgulamak için, uygulamanın artı düğmesinin bugün yeşil bir yıldız simgesine dönüştüğünü görebilirsiniz.

Yakın Arkadaşlar listesinin tüm platform özelliklerinde aynı grup insandan oluşacağını belirtmekte fayda var. Ancak platform, herkesin daha küçük kitlelerle bir şeyler paylaşabilmesi için başka yollar arıyor. Geçtiğimiz ay Instagram başkanı Adam Mosseri, ekibinin, kullanıcıların Hikayeleri farklı takipçi alt gruplarıyla paylaşmasına izin verecek bir yol denediğini açıklamıştı.

Gelecek sene iPhone’lara App Store dışında uygulama yüklenebilecek