Mass Effect 4’ten yeni görüntüler paylaşıldı

Mass Effect 4

Uzun zamandır merakla beklenen Mass Effect 4’ten yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerle birlikte yeni oyunda dönecek iki ırk belli oldu.

Bilim kurgu türünün oyun dünyasındaki en başarılı temsilcileri arasında yer alan Mass Effect serisi, son olarak 2021 yılında çıkan Mass Effect Legendary Edition ile oyun severlerin karşısına çıkmıştı. Ancak bildiğiniz gibi bu eski oyunların bir derlemesiydi. Ana serinin son oyunu olan Mass Effect: Andromeda’nın üzerinden ise altı yıl geçti. Bu yüzden artık yeni bir Mass Effect oyununun vakti geldi de geçiyor. Neyse ki yeni bir Mass Effect oyunu yolda.

Hatırlarsanız BioWare stüdyosu 2020 yılında, serinin kutlandığı N7 Day adlı özel günde Mass Effect 4’ü resmen duyurmuştu. Kısa süre sonra da oyundan kısa bir fragman yayınlanmıştı. Ancak aradan geçen üç yılda oyundan çok fazla görüntü ya da detay paylaşılmadı. Yeni Mass Effect oyununu bir sır perdesi arkasında geliştiren BioWare, bu hafta yine N7 Day vesilesiyle oyundan yeni görüntüler ve afişler paylaştı. Bu görüntülerde yer alan bazı detaylar, dikkatli oyunseverlerin gözünden kaçmadı.

Mass Effect 4

BioWare tarafından paylaşılan bu yeni görüntülere bakılırsa, Mass Effect serisindeki uzaylı ırklarından olan angara ve geth ırkları, serinin merakla beklenen dördüncü oyununda da yer alacak. Hatırlarsanız şirket daha önce de asari ırkının sevilen karakteri Liara T’Soni’nin de oyunda yer alacağını açıklamıştı.

Öte yandan yayınlanan bu yeni görüntüler, Mass Effect serisinin yeni oyunla birlikte Samanyolu Galaksisi’ne geri döneceğini gösteriyor. Hatırlarsanız serinin son oyunu olan Andromeda, Samanyolu dışına çıkmış ve oyuncuları Andromeda Galaksisi’ne götürmüştü. Mass Effect 4’ün Andromeda’dan tek farkı bu olmayacak. Daha önce gelen bilgiler oyunun açık dünya formatını terk edip, yeniden eski Mass Effect oyunlarının tarzına döneceğini gösteriyor.

 

iQOO 12 serisi resmen tanıtıldı