The Last of Us’ın arkasındaki stüdyo işten çıkarmalarla sarsıldı

The Last of Us

The Last of Us ve Uncharted gibi sevilen serilerin arkasındaki stüdyo olan Naughty Dog da küçülmeye gitmek zorunda kaldı. Bazı oyunlar iptal edilebilir.

Pandemi döneminde başlayan, hala tam olarak etkileri geçmemiş olan küresel finansal kriz, teknoloji dünyası kadar oyun dünyasını da vurdu. Pek çok oyunun ertelenmek zorunda kaldığı bu dönem, oyun dünyasını derin bir krize sürükledi. Bunun sonucu olarak da pek çok stüdyo işten çıkarmalara başladı. Hatta bazıları hepten kapandı. Üstelik en başarılı stüdyolar bile bu krizden etkilendi. Bunun son örneği de Naughty Dog.

Uncharted ve The Last of Us gibi son yıllara damga vurmuş iki başarılı serinin arkasındaki stüdyo olan Naughty Dog, böylesine başarılı işlere imza atmış olmasına rağmen finansal sorunlar yaşamaktan kurtulamadı. Bu da şirketin küçülmeye gitmesine sebep oldu. Bu hafta gelen haberler, şirketin işten çıkarmalara başladığını, bunun sonucu olarak da bazı projelerin ciddi şekilde etkilenebileceğini gösterdi.

naughty dog

Kotaku tarafından paylaşılan bilgilere göre Naughty Dog bu hafta, kontratlı olarak dışarıdan çalışan 25 geliştirici ile yollarını ayırdı. Şimdilik tam zamanlı çalışanlardan işine son verilen olmasa da bu 25 kişiyle yolların ayrılmasının bazı projeleri ciddi şekilde etkilemesi bekleniyor. Bu işten çıkarmalardan etkilenen şirketlerin başında ise bir süredir hazırlık aşamasında olan online The Last of Us oyunu geliyor. Factions kod adını taşıyan bu spin-off oyunu henüz tam olarak iptal edilmemiş olsa da oyunun şu an için askıya alındığı söyleniyor.

Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı