Apple arama motoruyla Google’a rakip olabilir

Apple arama motoru

Bu hafta ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple arama motorunu geliştirmeye devam ediyor. Amerikalı teknoloji devi yakında Google’a rakip olabilir.

İki Amerikalı teknoloji devi Apple ve Google, yıllardır oldukça kârlı bir ortaklık yürütüyor. Bu ortaklık kapsamında Apple, sayıları milyarlara ulaşan kullanıcı kitlesini Google’ın arama motoruna yönlendiriyor. Bu da Google’ın Bing gibi rakipleri karşısında mutlak bir üstünlüğe sahip olmasını sağlıyor. Bunun karşılığında da Google reklam gelirinin bir kısmını Apple ile paylaşıyor. Yıllık 8 milyar dolarlık bir gelir getiren bu ortaklık iki tarafa da son derece iyi hizmet ediyor olsa da bu durum Apple’ın farklı alternatifleri de göz önüne aldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl gelen bilgiler, Apple’ın kendi arama motoru üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Apple arama motoru o günden beri pek gündeme gelmemiş olsa da bu hafta gelen yeni bilgiler şirketin arama motoru üzerinde çalışmaya devam ettiğini ortaya çıkardı. Dahası, ortaya çıkan yeni bilgilere bakılırsa Apple aslında arama motoru üzerinde yıllardır çalışıyormuş.

Apple arama motoru

Apple arama motoru hala aktif olarak hazırlık aşamasında olsa da bu proje hiçbir zaman kullanıcılara ulaşmayabilir. Çünkü Amerikalı teknoloji devinin yıllardır bu proje üzerinde çalıştığı halde bunu kullanıcılara sunma konusunda net bir planı olmadığı söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre Apple, kendi arama motorunu hayata geçirmek için gerekli teknolojilere sahip. Bunu bir gün gerçek bir arama motoruna dönüştürüp dönüştürmemek şirketin elinde. Eğer Apple reklam gelirlerini Google ile paylaşmak yerine tamamen kendi arama motorunu kullanmak isterse bu teknolojileri kullanarak kendi arama motorunu hazırlayabilir. Elbette bu arama motoru Google kadar işlevsel olmayacaktır. Ancak Apple’ın halihazırda milyarlarca kullanıcılık bir kitlesi olduğu için Google kadar iyi olmayan bir arama motoru geliştirse bile büyük başarı kazanması için yeterli olabilir.

Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı