The Last of Us dizisinden büyük başarı

The Last of Us dizisi

The Last of Us dizisi, bu hafta sonu yayınlanan ilk bölümüyle hem beğeni kazandı hem de büyük başarı yakaladı.

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden biri olan The Last of Us’ın uzun süredir heyecanla beklenen dizi uyarlaması, bu hafta sonu izleyici ile buluştu. Game of Thrones, The Sopranos, Succession gibi birbirinden başarılı işlere imza atan HBO kanalının hazırladığı dizinin ilk bölümü pazar gecesi yayınlandı.

Dizinin, oyunda yaşananlara oldukça sadık kalarak ilerleyen ilk bölümü hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not aldı. Daha şimdiden övgülere boğulan dizi, bu başarısını izlenme rakamlarına da yansıttı. The Last of Us’ın ilk bölümü, HBO’nun 2010’dan bu yana en çok izlenen ikinci ilk bölümü oldu. Beğeni kazanan dizinin izlenme rakamları bir tek House of the Dragon’ı geçemedi. HBO tarafından paylaşılan rakamlar, üst üste gelen kötü oyun uyarlamalarına rağmen bu diziye izleyicilerin büyük ilgi gösterdiğini gösteriyor.

the last of us 2

The Last of Us, oyun severleri ölümcül bir salgın sonrası insanların mutasyon geçirerek yamyamlaşmış canavarlara dönüştüğü distopik bir geleceğe götürüyor. Oyun, Ellie adında genç bir kızı hem insanlardan hem de bu canavarlardan koruyarak milislerin karargahına götürmesi istenen Joel karakterine odaklanıyor. Haftalar önce ısırılmış olmasına rağmen dönüşüm geçirmemesiyle insanlık için umut olan Ellie ve Joel’un yolculuğu, ikili arasında sürpriz bir baba-kız ilişkisi ortaya çıkmasını sağlıyor.

Dizide Joel’e, The Mandalorian dizisinin de başrolü olan başarılı oyuncu Pedro Pascal hayat veriyor. Ellie’yi ise Game of Thrones dizisindeki Lyanna Mormont rolüyle çıkış yapan genç oyuncu Bella Ramsey canlandırıyor.

ABD’de HBO kanalında ve HBO Max platformunda izleyici ile buluşan dizi, Türkiye’de BluTV platformunda yayınlanıyor.

Activision Blizzard’ın satılmasına Google da itiraz ediyor